Formula 1 dvakrat na prvem mestu gledanosti

Minuli konec tedna je bil za TV3 še posebej uspešen, saj je prenos formule 1 poskrbel, da smo bili najbolj gledani tako v soboto, ko so bile na sporedu kvalifikacije, kot tudi v nedeljo, ko je bila dirka prva z zares veliko prednostjo. Napeta dirka, v kateri je zmagal Hamilton, ki sploh ni veljal za favorita, je namreč pritegnila skoraj četrtino gledalcev, ki so v tistem času gledali televizijo.

Z zmago v Monzi je Lewis Hamilton šokiral domače navijače in si pridirkal kar 30 točk prednosti v skupnem seštevku pred Sebastianom Vettlom. Nemec je na Ferrarijevi domači stezi naredil napako v dvoboju s Hamiltonom, se zavrtel, a se z odličnim preostankom dirke vendarle rešil na četrto mesto.

Zmagovalec Lewis Hamilton je po dirki povedal: »Tukaj je bilo veliko negativne energije proti meni in naši ekipi. A to me samo še vzpodbudi in mi da nove motivacije. Je pa bil Ferrari danes zelo težko premagljiv.«

Gledalci so sicer lahko videli tudi to, da je Valtteri Bottas dobro opravil delo in ravno prav zadrževal Raikkonena po njegovem postanku, da je ta uničil gume in bil potem sorazmerno lahka »žrtev« Hamiltona.

Formula 1 pa se zdaj seli v Singapur. Nočna dirka v Singapurju bo potekala na ulični stezi, kjer so razmere popolnoma drugačne kot v hitri Monzi. Zato bo drugačno tudi obnašanje gum, ki so Kimiju Raikkonenu v Monzi “ukradle” zanesljivo zmago.

Toda: ali se lahko na zavitih ulicah Singapurja v boj za vrh po dolgem času vmeša tudi Red Bull? Vse to boste izvedeli na kvalifikacijah v soboto, 15. septembra ob 21 uri, in na nedeljski dirki ob 20 uri  na programu TV3.