Formula 2 na TV3 z Andrejem Zadravcem

Na TV3 smo razveselili ljubitelje dirk, tako da poleg formule 1 prenašamo tudi formulo 2. Že ta konec tedna bo na sporedu nova dirka, ki jo bo komentiral Andrej Zadravec.

“Odkar pomnim se navdušujem nad avtomobili, novimi tehnologijami v njih, predvsem pa se izjemno zanimam za Formulo 1. Že od malih nog sem vsako poletje prebral vse knjige o Formuli 1, na pamet sem se učil statistiko zmag, najboljših startnih položajev, število naslovov. Ker sem tak navdušenec predvsem nad Formulo 1, sem si že večkrat ogledal dirke tudi v živo,” pravi Andrej, ki je po izobrazbi inženir strojništva in ima s komentiranjem že tudi precej izkušenj. “V krogu družbe sem vedno veljal za največjega športnega poznavalca in bi rad to znanje predajal tudi ostalim. Upam si trditi, da bo tudi moja pot, pot komentatorja, polna adrenalina ter, da bom sposoben ljudem približati prenos dirk in ustvariti občutke, ki si jih bodo zapomnili za vedno.”

Andrej bo to nedeljo prenašal dirko iz Sočija, ki bo zagotovo zelo napota, saj je s peto zmago v sezoni na prejšnji dirki v italijanski Monzi, pred več kot 100.000 navijači, dvajsetletni George Russell štiri dirke pred koncem svetovnega prvenstva Formule 2 prednost pred drugouvrščenim Landom Norrisem povečal na zavidljivih 22 točk.

Do konca sezone sta na sporedu še dva dirkaška vikenda, na voljo pa je še 96 točk. V Sočiju, v Rusiji, na naslednjem prizorišču dirke Formula 2 pričakujemo dokaj toplo, pozno poletno vreme, s temperaturami do 25 stopinj celzija. Na dirkališču Avtodrom Soči, ki ga je zasnoval in konstruiral Hermann Tilke, se bo karavana Formule 2 ustavila prvič v sicer kratki zgodovini.

George Russell je v odličnem položaju, a Lando Norris, ki je v premoru po dirkaškem vikendu v Monzi podpisal enoletno pogodbo z ekipo McLaren v Formuli 1, je zagotovo nabrušen, da na zadnjih dirkah v sezoni pokaže, da si zasluži mesto v Formuli 1.

Ta konec tedna bo na TV3 na sporedu dirkaški konec tedna v Sočiju. Formula 2 bo na sporedu v nedeljo ob 21.15, formulo 1 pa lahko gledate v soboto (kvalifikacije) ob 13.55 in nedeljo (dirka) ob 12.45 v živo.