Hamilton je naredil vse prav …

Minuli konec tedna je ljubitelje dirkanja pred male ekrane prikoval prenos kvalifikacij in dirke formule 1 iz Singapurja. Pogoji med dirko so bili težki, zato je bilo za dirkače tekmovanje naporno, kar pa je seveda za gledalce še bolj zanimivo.

“Tokrat je Lewis Hamilton vse naredil prav,” pravi komentator dirk Andraž Zupančič. “Kontroliral je tekmece in vozil ravno dovolj hitro, da ni ogrozil novih 25 točk. Zdaj vodi z udobnimi 40 točkami prednosti.”

Sicer pa je Max Verstappen presenetil predvsem Ferrari, ker se je po postankih prebil pred Vettla in mu tako odščipnil nekaj dragocenih točk. Karakteristika steze je to Red Bullu omogočila. Ne glede na to pa ima Red Bull nekaj zaostanka za obema vodilnima ekipama.

Sebastian Vettel je po dirki dejal, da so premagali sami sebe, da ne ve, kam je izginila njihova hitrost. Napačna strategija ga je na koncu stala kakšnega mesta višje, s tretjim mestom je dejansko iztržil več kot je kazalo na začetku dirke.

Čez dva tedna sledi šestnajsta dirka sezone, na kateri bodo na ulicah Sočija dirkali soočeni sicer z drugačnim vremenom, a še vedno z zelo podobno stezo. Kot se je do sedaj pokazalo, se lahko stvari spremenijo in dneva v dan, a vse kaže, da je zdaj Ferrari tisti, ki mora iskati odgovore. Vettel in Ferrari sta pod vse večjim pritiskom in zmaga v Rusiji bo za Nemca obvezna …