Izredne razmere v formuli 1

Pet dirk, pet dvojih zmag za Mercedes in pet porazov za Ferrari - to je bilanca te sezone F1 do zdaj.

Konec tedna je bila na sporedu peta dirka v tej sezoni formule 1 za VN Španije. Dirko je zaznamovala prepričljiva zmaga Hamiltona, ki je odpeljal tudi najhitrejši krog na dirki, vse imel pod kontrolo, dobil dirko na startu in v prvem krogu. Bottas je dobro sodeloval v »sendviču« v 1. ovinku, imel pa je težave s sklopko pri speljevanju, kar je odločilo celo dirko.

Ferrari je dobil novo zaušnico od Mercedesa, srebrni so slavili peto dvojno zmago na prvih petih dirkah sezone, kar je spet nov rekord. Vettel in Leclerc nista mogla višje, saj nobena izboljšava za zdaj ne deluje.

Verstappen se počasi kaže kot prava nadloga Ferrarija, saj jim jemlje točke, ki bi jih rdeči najbolj potrebovali. To je bila sicer solidna dirka za Nizozemca.

Varnostni avto zaradi trčenja je najbolj škodoval ravno Leclercu, ki se to pot ni izkazal kot enakovreden tekmec, je bil pa vsaj na ravni Vettla. A Ferrari potrebuje veliko več, zdaj morajo pri njih zatuliti vsi alarmi …

Pri moštvu iz Maranella so razglasili izredne razmere, saj si niso niti v sanjah predstavljali, da bodo toliko zaostajali ne le za Mercedesom, ampak v Barceloni tudi za Red Bullom.

Na srečo prihaja na vrsto legendarna dirka v Monaku, steza, ki zelo ustreza njihovemu mlademu upu Charlesu Leclercu. Monačan je na domačih tleh zmagoval, in to zanesljivo, že v Formuli 2, verjetno pa tudi sam upa, da se njegova serija nastopov, ki jih je zaznamovala smola, počasi končuje.

Proste treninge v četrtek in soboto si lahko ogledate na naši spletni strani www.tv3m.si, kvalifikacije in dirko pa v neposrednem prenosu na TV3.