Konec tedna v znamenju formule na TV3

Bo Mercedes iz Kanade prinesel še sedmo zmago letos, ali pa bo Ferrariju za zeleno mizo uspelo doseči, da Sebastanu Vettlu vrnejo zmago, ki si jo je sicer pridirkal na stezi? Sodniki FIA bodo o tem odločali prav na Veliki nagradi Francije, ki jo bomo ta konec tedna prenašali na TV3. A ne glede na končni razplet dirke v Kanadi bo VN Francije izjemno

zanimiva. Kombinacija dolgih, hitrih ravnin in srednje hitrih in hitrih ovinkov daje sicer spet malo več možnosti Mercedesu, pozabiti pa ne smemo niti na Red Bull. Max Verstappen je lačen prve letošnje zmage vsaj toliko kot Sebastian Vettel.

Skoraj šest kilometrsko stezo s petnajstimi zavoji v francoskem v Le Castelletu zaznamujejo tudi štiri dolge ravnine, kjer do izraza pride predvsem moč motorjev, nameščenih v dirkalnike. Dirkališče, ki nosi ime po francoskem industrialcu Paulu Ricardu, je bilo zgrajeno leta 1970, in od takrat večkrat prenovljeno. Za letošnjo sezono so organizatorji spremenili mesto vhoda, ki je bilo do sedaj na začetku štartno ciljne ravnine, po novem pa bodo dirkači v bokse zavili pred 15. zavojem. Na lanski dirki je zmagal Lewis Hamilton, pred Verstappnom in Raikkonenom. Tudi rekord kroga je bil odpeljan lansko leto – dosegel ga Valtteri Bottas, s časom 1:34:225.

Neposredni prenos kvalifikacij bo na sporedu TV3 v soboto, 22. junija, ob 14.55. V nedeljo,  23. junija, pa bo najprej ob 14.15 na sporedu oddaja s Katarino Jurkovič, ob 15.10 pa si lahko ogledate neposredni prenos dirke za VN Francije. Ljubitelji dirk pa ne smejo zamuditi niti dirke formule 2, ki bo na sporedu ob 11.45, in dirke formule 3, ki smo jo uvrstili v program ob 20. uri.