Mojstrski zaključek sezone F1

To nedeljo se je z dirko v Abu Dabiju končala letošnja sezona formule 1, na kateri je z rekordnimi 408 točkami in 11 zmagami slavil Lewis Hamiltom, ki je na tej dirki vodil od starta do cilja in tako mojstrsko končal sezono.

Vse skupaj je minilo v izredno sproščenem vzdušju, pa čeprav se je začelo bolj napeto a k sreči kljub prevračanju Nic Hülkenberg ni bil poškodovan. Na dirki je za dodatno vzdušje poskrbel Will Smith, ki je uganjal prave norčije z Lewisom Hamiltonom. Ta pa je malce drugače proslavil novo zmago, saj se je na zmagovalnem odru slekel zgornji del kombinezona, ker ima na hrbtu tetoviran križ in napis "Still I rise", koz vzpodbudo vsem, ki si želijo napredovati, pa čeprav jim v življenju ni najbolj lahko.

Sezone je konec, ampak to ne pomeni, da niso že vse misli uprte v naslednjo, ki se začne marca. Nova sezona bo prinesla kup spremem. Kar nekaj dirkačev bo zapustilo F1, med najbolj pomembnimi je  vsekakor Fernando Alonso. Zato pa Raikkonen ostaja v F1 in se seli k Sauberju.

Naslednje leto se sezona začne marca v Avstraliji, spet bo 21 dirk, konec bo šele v začetku decembra. Največji spektakel se obeta na VN Kitajske, ko bo F1 praznovala 1000-o dirko sodobne formule 1 od 1950 dalje.