Napeto še po dirki

Ta konec tedna so ljubitelji formule 1 lahko uživali v odlični dirki za VN Brazilije. Tudi za Maxa Verstappna je kazalo odlično, a je v vodstvu trčil z Estebanom Oconom in tako izgubil praktično že zagotovljeno zmago. Dramatično je bilo tudi po dirki, saj je izgubil živce in se pri tehtanju prerival s Francozom, ki se sicer s to sezono poslavlja od F1.
Dirko je tako zmagal Hamilton - s precej sreče in Verstappnove smole, a si je s podrejenim materialom in težavami z gumami privozil pomembno zmago, saj je Mercedes postal prvak med konstruktorji. Lewis je tokrat na VN Brazilije prekinil tradicijo, po kateri po osvojenem naslovu prvaka dirkaču v sezoni ne uspe več zmagati. 
Raikkonen je bil s tretjim mestom najboljši Ferrari, strategija drugačnih gum se torej rdečim ni poplačala. Vettel je bledo odpeljal skromno dirko in končal kot šesti.
Predvsem za Sebastiana Vettla bi bilo izjemno pomembno, da sezono zaključi z dobrim nastopim in morda celo zmago, zato je jasno, da bo zadnja dirka v Abu dabiju, kljub temu, da sta dirkaški in konstruktorski naslov že odločena, izjemno zanimiva. Zato se nam pridružite v soboto, 24. novembra ob 13.55, v prenosu kvalifikacij in v nedeljo ob 13.45 v prenosu zadnje dirke Formule 1 to sezono.