Nepričakovana zmaga ob jubileju

Dirka formule 1 v Silverstonu je bila nekaj posebnega, saj so z njo obeležili 70 let kraljice motošporta. Dobil jo je Max Verstappen, ki je bil nad zmago presenečen. Na družbenih omrežjih je zapisal: »Ja, fantje. Tega res nisem pričakoval!« Potem se je zahvalil sodelavcem za trdo delo, dodal, da so odlično nadzirali obrabo gum in pozval: »Zdaj pa pojdimo slavit in se hidrirat!« To je bila za 22-letnika, ki je v formulo 1 prodrl pri 17-tih, deveta zmaga v karieri.

Z njo je Nizozemec presekal Mercedesov zmagoviti niz, ki se je začel na sklepni dirki prejšnje sezone v Abu Dabiju. Od tedaj sta na najvišji stopnički vselej stala dirkača moštva iz Brackleyja,

Sezona je sicer v polnem teku, saj bodo že ta konec tedna dirkači hrumeli po Španiji, znani pa so tudi datumi in kraji naslednjih dirk: VN Belgije bo 30. avgusta, VN Italije 6. septembra, VN Toskane 13. septembra ter VN Rusije 27. septembra. Vse dirke si boste seveda ogledali na TV3 in sicer ob 15. uri, le ruska se bo začela dve uri prej. 11. oktobra bo potem še VN Eifla, 25. oktobra VN Portugalske in 1. novembra VN Emilije – Romanje. Ob kateri uri se bodo pričele te dirke, bo znano v kratkem.

Max Verstappen je v Silverstonu dosegel deveto zmago. Ali bo to edina letos ali pa se mu je resnično odprlo, bo znano že to nedeljo, ko bo – s prenosom na TV3 – na sporedu dirka za VN Španije.