PRESENEČENI HAMILTON IN NEGOTOVOST F1

Ta konec tedna bi se morala začeti nova sezona formule 1, vendar bomo letos na prvo dirko še čakali. Koliko časa, še ni znano, saj se situacija zaradi koronavirusa zelo hitro spreminja, ampak vsekakor pred majem ne bo mogoče uživati v prenosu najhitrejšega športa.

Od dirkačev za zdaj ni še nihče okužen, je pa bil okužen eden od članov ekipe McLaren, zaradi česar se je ekipa odrekla nastopu na dirki v Avstraliji in s tem sprožila celoten proces odpovedi prve dirke. Tudi dirkači sami so bili vedno glasnejši da bi morali VN Avstralije odpovedati, Lewis Hamilton je bil presenečen da so se sploh podali v Avstralijo ... Po zadnjih informacijah so si dirko v Avstraliji želeli odpeljati le pri Racing Pointu, Red bullu in Alpha Tauriju (nekdanji Toro Rosso), ostale ekipe so bile proti.

"Trenutno nihče še ne ve zagotovo kako se bo nadaljevala sezona, mogoče bo prva dirka res šele na Nizozemskem v začetku maja, največje vprašanje pa ostaja ali bodo odpovedane dirke le »prestavili« ali v celoti odpovedali. Kot vse kaže ne bo veliko z avgustovskim odmorom kajti sicer bo zmanjkalo prostih vikendov za organizacijo odpadlih dirk," pravi naš komentator Andraž Zupančič. "Mi bomo seveda spremljali celotno dogajanje in bomo tudi prilagajali naše aktivnosti, vsi pa si želimo, da bi se vse skupaj končno začelo. A ne smemo pozabiti, da je tukaj v igri tudi zdravje ljudi, zato velja zdaj stisniti zobe in počakati da se ta pandemija umiri ..."