To nedeljo že prva dirka F2 v novi sezoni

Ta konec tedna se bo v Bahrajnu na dirkališču Sakhir začela sezona v prvenstvu Formule 2. Obeta se lepo vreme in vroča dirka s temperaturami okrog 30 stopinj celzija. “V zimskem obdobju se je zgodilo precej menjav in prestopov iz nižjih v višjo kategorijo, prav tako pa je bilo veliko prestopov med samimi moštvi v F2,” nam je zaupal komentator formule 2 Andrej Zadravec.

Andrej je seveda pozorno spremljal testiranja pred začetkom sezone. “Testiranja v Barceloni niso pokazala veliko, veliko dirkačev in moštev je precej izenačenih ter so znotraj ene sekunde, kar je logična posledica tega, da so v osnovi dirkalniki enaki,” pravi Andrej, ki napoveduje: “Za naslov svetovnega prvaka se bodo najverjetneje borili dirkači iz ekip ART Grand Prix, DAMS in Prema Racing: Nikita Mazepin, Nyck de Vries, Sergio Sette Camara, Nicholas Latifi ter Mick Schumacher.”

Sicer pa so za največjo atrakcijo v letošnji sezoni, vsaj na začetku, poskrbeli pri britanski ekipi BWT Arden, saj so podpisali pogodbo z žensko dirkačico, ki je prejšnje tri sezone dirkala v seriji GP3.

Prenos dirke formule 2 za Veliko nagrado Bahraina bo v nedeljo, 31. marca, ob 13.05 na TV3. Kasneje pa bo na sporedu tudi prva studijska oddaja o formuli 1, ki jo bo vodila Katarina Jurkovič, sledila pa bo seveda tudi dirka F1. Nedelja bo torej v znamenju formule tako in drugače ...