TV3 spet prva med televizijami v času formule 1

Minuli konec tedna smo na TV3 spet prenašali kvalifikacije in dirko za formulo 1. Dirka za VN Madžarske je pred male zaslone kljub lepemu in vročemu dnevu privabila veliko gledalcev, tako da se lahko pohvalimo, da smo bili najbolj gledani med vsemi televizijami v času dirke (15,55 % SHR v starostni skupini 18-64, vir: AGB Nielsen).

Na zadnji dirki pred enomesečnimi počitnicami je celo vroče, a suho vreme pomagalo Hamiltonu do prepričljive zmage, saj so zdržale gume. Mercedes je presenetil, saj ni veljal za favorita na tej stezi. Hamilton je po zmagi dejal, da so dobili več kot so pričakovali, a so si to zmago tudi zaslužili.

Strategija Ferrarija ni bila optimalna, tako so bili proti srebrnim brez moči. Na sicer zanimivi dirki je Vettel na koncu trčil z Bottasom, a jo na srečo odnesel brez poškodb. Predvsem Red Bull ni mogel opravičiti vloge tihega favorita. Verstappen je odstopil, Ricciardo pa je z dobro vožnjo prišel do novih točk

Mesec dni premora med VN Madžarske in VN Belgije bo dalo moštvom čas, da si odpočijejo, delajo na dirkalnikih za naslednjo sezono in se seveda dobro pripravijo na preostanek sezone.