Fantastičen konec tedna za Nycka de Vriesa

Nyck de Vries je z zmago na prvi dirki v Sočiju ta  konec tedna postal novi svetovni prvak v prvenstvu F2. Uspel mu je popolni konec tedna, najprej je osvojil najboljši startni položaj, nato pa se je z vrhunsko predstavo, odlično taktiko skozi celotno dirko lahko na odru za zmagovalce ob koncu dirke veselil zasluženega naslova. Nyck de Vries se po letošnji sezoni seli v prvenstvo Formule E, v ekipo Mercedes, kjer bosta leta 2020 nastopala skupaj s Stofelom Vandoornom.

Na drugi dirki vikenda smo bili ponovno priča zelo  hudi dirkaški nesreči že v prvem krogu. Po napaki v drugem ovinku je najprej Jack Aitken trčil v Rusa Nikito Mazepina, ta pa je trčil v Japonca Nobuharuja Matsushito, ki se je z vso hitrostjo zaletel v zaščitne ograje. Dirka je bila nemudoma prekinjena za več kot pol ure. Mazepina in Matsushito so prepeljali v bolnišnico. Samo upamo lahko, da je z njima vse v redu in, da nista utrpela kakšnih hujših poškodb.
Dirko so potem vseeno nadaljevali, jo skrajšali, zmago pa je tretjič v sezoni slavil Italijan Luca Ghiotto, ki se je utrdil v točkovanju svetovnega prvenstva F2 na tretjem mestu.

Formula 2 bo mela sedaj kar nekaj počitka vse do finalnih dirk v sezoni, ki bosta potekali na dirkališču Yas Marina v Abu Dabiju konec novembra.