Dirka, ki je razburkala strasti

TV3 ponovno najbolj gledana v času dirke F1 - dirka je podžgala strasti
Tretja dirka sezone je to nedeljo prinesla novega zmagovalca: Daniela Ricciarda z Red Bullom. Zmagala pa je tudi naša televizija TV3, saj smo bili spet najbolj gledani v terminu dirke formule 1. V skupini gledalcev starih med 18 in 64 let je bil naš delež med vsemi gledalci, ki so v času dirke gledali televizijo, kar 14,48 odstotkov (vir: AGB Nielsen).

Dirka v Šanghaju je bila odlična za Daniela Ricciarda, ki je tako prišel do svoje šeste zmage v karieri. Seveda so gledalci lahko po zmagi videli tudi obvezno pitje šampanjca iz dirkaškega čevlja na zmagovalnih stopničkah. Strategija postanka v boksih za varnostnim avtomobilom in izbira pravih pnevmatik sta več kot očitno naredila svoje, čeprav ne smemo pozabiti še nekaterih drugih junakov te dirke.

Valtteri Bottas je z drugim mestom in zelo korektno dirko rešil čast Mercedesa, Lewis Hamilton pa je deloval precej nemočen v boju s tekmeci. Težave Mercedesa s pnevmatikami se tako nadaljujejo …

Kimi Raikkonen ni bil dovolj hiter za drugo mesto, a je pobral zaslužene točke s tretjim, ker je imel tudi nekaj sreče z varnostnim avtomobilom.

Max Verstappen je uničil dirko Sebastianu Vettlu, ko se je neučakan lotil prehitevanja, trčil vanj in dobil deset sekund kazni. Sebastian Vettel je tudi med „žrtvami” drugačnih pnevmatik v primerjavi z Red Bullom, sicer pa se je upravičeno jezil nad Verstappnom, a je tudi ponudil priložnost tam, kjer je Max ne bi smel poskusiti izkoristiti …Sicer pa so različna mnenja o trčenju Vettla in Verstappna le še podžgala strasti navijačev. In prav je tako, saj je tudi zaradi tega formula 1 postala bolj zanimiva za gledalce.

Za Avstralca Ricciarda je bila to prva zmaga po lanski dirki v Bakuju - in prav tam bo naslednji postanek karavane Formule 1. Ricciardu je do zmage v Šanghaju precej pomagal tudi varnostni avto - na mestni stezi v Bakuju pa varnostni avto ni nobena redkost. Zadnji aprilski konec tedna se nam tako očitno obeta še ena zanimiva dirka, ki bo morda podala odgovor na vprašanje, kdaj bo Mercedesu uspelo osvojiti prvo zmago letos, ali je bila zmaga Red Bulla v Šanghaju le splet srečnih okoliščin in ali se lahko Sebastian Vettel vrne na najvišjo stopničko odra za zmagovalce.

Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto, 28. aprila ob 15h, dirka pa v nedeljo ob 14.10.

Sicer pa lahko med dirkami spremljate tudi zanimive komentarje naših komentatorjev Dušana Lukiča in Andraža Zupančiča in gledalcev na twitterju: @TV3_f1. Naša komentatorja pa sta na voljo tudi za dodatne informacije in intervjuje.