Ekskluzivno iz Miamija po tekmi NBA

Odmevi po tekmi med Miami Heat in Dallas Mavericks v "slovenski" American Airlines Areni
Po nekaj prespanih nočeh v Miamiju je vikend na South beachu ob prijetnih 22°C zelo primeren za strnjenje vtisov po tekmi, ki je za nekaj dni Miami obarvala slovensko.
 
Ali bo Goran Dragič ostal v Miamiju?
"Dragića ne damo nikomur. Po koncu sezone mu bomo ponudili 3-letno pogodbo za 20 milijonov dolarjev," se je glasil odgovor 75-letnega domačina, ki je v 15. vrsti zelo zavzeto pospremil vsako akcijo svoje ekipe in se dostikrat precej razjezil, bodisi na sodnike bodisi domače igralce, na koncu pa vsaj 2 minuti pred koncem tekme, tako kot večina navijačev, zadovoljno zapustil dvorano, saj je vedel, da Miami ne more zapraviti skoraj 10 točk prednosti.
 
Slovenski navijači blesteli
Na začetku tekme je izgledalo, da bo dvorana, ki sprejme 21.000 ljubiteljev NBA košarke bolj kot ne prazna, saj je bilo več kot polovica sedežev še povsem praznih. A v Ameriki je pač tako, da ljudje na tekme dostikrat zamudijo, včasih pridejo na tekmo šele v drugem polčasu, tudi tokrat je bilo tako. Šele v zadnji četrtini tekme se je dvorana povsem napolnila.
V dvorani je približno 2.000 slovenskih navijačev že več kot eno uro pred tekmo ponosno razpiralo slovenske zastave, šale, klobuke, predvsem pa spremljalo ogrevanje Gorana Dragića in Luke Dončića. Ko sta prišla v dvorano na ogrevanje, je seveda završalo, mnogo Slovencev si je za spomin posnelo marsikatero akcijo obeh odličnih Slovencev.
Milijarder na parketu ob robu igrišča
Da je pomembnost tekme zelo velika je dokazal tudi Mark Cuban, lastnik Dallas Mavericksov, njegovo premoženje je ocenjeno na 4,3 milijarde ameriških dolarjev, ki si je prišel ogledat slovenski večer ali Slovenian Heritage Night, kot so ga poimenovali organizatorji v Miamiju.
"Julija pridem v Slovenijo, zagotovo," so bile besede Marka Cubana, ko smo ga vprašali kdaj bo obiskal domovino svojega asa Dončića. Na vprašanje ali pozna kakšno slovensko besedo je odgovoril: "Hvala, odlično." Ni kaj, Dončić je velezvezdnik.
Dragić in Dončić točkovno nista bila v ospredju
Goran Dragič se je na tej tekmi boril kot lev, videti je bilo, da ima neizmerno željo zahvaliti se navijačem iz Slovenije. Čeprav njegov met za 3 točke na tej tekmi ni bil omembe vreden, pa je dobro razigraval soigralce in dosegel svoje letošnje povprečje točk.
Dončić je na drugi strani igral poškodovan. Palec na levi roki ga je močno bolel, to se je videlo skozi celotno tekmo. Kljub temu, da smo po prvem polčasu mislili, da bo to Lukova najslabša tekma v sezoni, je z zelo dobrim procentom pri prostih metih na koncu celo dosegel 23 točk.
 
Dončić na ta dan praznoval ameriško polnoletnost
Luka se najverjetneje po tekmi ni preveč sekiral, saj je prav na ta dan praznoval svoj 21. rojstni dan, ki ga je zvečer, skupaj s svojo izbranko Anamarijo Goltes, bučno proslavil v slogu največjih zvezdnikov.
Navijači z Miamija pravijo, da Gorana neizmerno cenijo in ga želijo zadržati v svojih vrstah. Glede na Dragičeve predstave v letošnji sezoni, ko se ga omenja celo za najboljšega igralca s klopi, bi mirno lahko rekli, da gre za eno najboljših sezon v njegovi karieri.
Luka pa je med top 5 kandidati za naslov najkoristnejšega igralca v rednem delu sezone.
Imamo torej dva zvezdnika svetovnega formata. NEVERJETNO!