Gianni navdušuje z godalnim kvartetom

Voditelj oddaje Klepet z Giannijem ni samo aktiven pri pripravljanju televizijske oddaje, pač pa ima vedno zanimive projekte na glasbeni sceni.

Po povratku iz nadvse uspešne turneje po Argentini, kjer je imel Gianni Rijavec številne solistične koncerte s klavirjem za tamkaj živeče Slovence in argentinsko publiko, se je porodila ideja tudi o pop-simfo koncertu s klavirjem in godalnim kvartetom ter spremljevalnim pop ansamblom. Na koncertu glasbenik ob spremljavi klavirja, godalnega kvarteta in spremljevalnega pop ansambla izvaja svoje najlepše balade iz bogatega repertoarja. Skladbe v novi  pop-simfo preobleki doživijo nove dimenzije, začutimo jih še globlje kot v izvirni izvedbi. Številne romantične balade na ta način dobesedno zaživijo. Z omenjenim »pop – simfo« koncertom glasbenik napoveduje ljubezen kot največjo življenjsko vrednoto.

Gianni Rijavec je z omenjenim glasbenim projektom začel novo pot, ki pomeni odmik od dosedanjega glasbenega ustvarjanja. Glasbenik skuša pop glasbo postaviti na tirnice klasične simfonične glasbe. V omenjenem glasbenem stilu nastajajo tudi njegove nove pesmi, prepojene z romantiko, nabite s čustvi. Ena takšnih skladb je tudi pesem z naslovom TVOJ POLJUB za katero je posnet videospot.

Gianni Rijavec izhaja iz glasbeno-prosvetne družine in njegova glasbena pot se je začela za domačim, več kot dvesto let starim klavirjem. Po končani nižji glasbeni šoli je obiskoval gimnazijo in se kasneje vpisal na pedagoško akademijo smer glasba-zborovodstvo. Po prihodu iz služenja vojaškega roka je ustanovil vokalni kvartet Big Ben in kasneje istoimensko pop skupino. Začela se je strma pot navzgor med glasbene zvezde. Sledili so izidi številnih plošč, kaset in zgoščenk, nastopi na številnih festivalih doma in v tujini in številne turneje: Avstralija, Kanada, Švedska, Italija, Nemčija, Makedonija, Srbija, Portugalska, Argentina, ... Po letu 1999 je bil razglašen za slovenskega glasbenega ambasadorja.