Gianni veliko uspešnico preoblekel na novo

"Danes, prav na Valentinovo, je Slovenijo napadel hud virus, ki je neozdravljiv in zanj ni cepiva. Gre sicer za star virus, ki je napadal Slovenijo prvič pred 35. leti in takrat so bili z njim vsi okuženi. Virus je na novo mutiral - se preoblekel in je danes še bolj nevaren in kužen. Virusu se reče LEP POZDRAV, CIAO MATEJA. Na novo sem namreč »preoblekel« legendarno uspešnico, ki je bila in je še vedno popularna," pravi voditelj oddaje Na kavi z Giannijem Gianni Rijavec.

Giranni je torej pesem, ki je že ponarodela, preoblekel v pop-simfo preobleko. "Dodali smo ji godalni kvartet in je zdaj narejena v mojem novem glasbenem stilu. Ideja za preobleko uspešnice sem dobil na koncertih, kjer ljudje dobesedno zahtevajo, da za dodatek zapojem nekaj starih uspešnic, med njimi Lep pozdrav, ciao Mateja, Adijo Špela, Nancy iz Ljubljane, Mladi Joža, ..."

Pesem Lep pozdrav, ciao Mateja je nastala v času študentskih let, ko so bili med študentkami v Sloveniji popularni temnopolti študentje. Zakaj je bilo tako, so krožile predvsem med žensko populacijo različne govorice. Fama okrog temnopoltih študentov je bila velika. "Zgodba o Mateji, ki je odšla v Afriko je resnična! Opazoval sem namreč, kako je neki temnopolti študent speljal dekle nekega študenta. Bila je Štajerka in imenovala se je Mateja. Napisal sem pesem in Mateja je zaslovela. Kot virus se je širila najprej med študenti in kasneje po vsej državi, pa tudi izven meja. Predstavljena je bila na Pop delavnici in od takrat je bila in je velika uspešnica," je še povedal naš voditelj, ki upa, da bo pesem priljubljena tudi v novi preobleki.