Kaj boste ta teden lahko gledali v Klepetu ob kavi?

Tudi v tem tednu so ustvarjalci oddaje poskrbeli za veliko praktičnih, koristnih, zdravilnih in nenazadnje koristnih vsebin.

PONEDELJEK

Začenjamo v kuhinji – z doktorjem farmacije Samom Kreftom bomo pripravljali jed za vse tiste, ki imajo težave s slabokrvnostjo oz. simptomi, ki nakazujejo na slabokrvnost. Držali se bomo znanstvenih trditev in kot glavno sestavino uporabili sladki krompir, ki dokazano pomaga pri zdravljenju slabokrvnosti. Nadalje bo Urška Loncnar predstavila tri ključna hranila, ki jih v večini primanjkuje v prehrani upokojencev, za konec pa še spisek najbolj ključnih dejavnosti za uspešno pripravo telesa na poletje.

TOREK

Poroka je veliko veliko več kot le lepe fotografije zakonskega para. Na njej je toliko zanimivih zgodb – malih, velikih, sočnih, zabavnih, veselih, žalostnih … Nagrajeni poročni fotograf Samo Rovan bo zaupal, kaj je pomembno, da fotograf ujame na poročni fotografiji. Sledi pogovor s Simone Godina o osmih sokovih za več lepote, vitalnosti in zdravja – izvedeli boste, kateri sok izboljša pretok krvi po telesu, s pitjem katerega soka bomo poskrbeli za boljši spanec, kateri sok bo izboljšal stanje kože ter kako si z mešanico dveh zelenjavnih sokov narediti “sončno kremo”. Za konec pa izdamo tudi, prek katerih znakov vam jetra jasno in glasno sporočajo, da potrebujejo remont.

SREDA

Za debelost po navadi krivimo kalorije oz. energijo, ki je ne porabimo s fizično aktivnostjo. A vendar je debelost neverjetno kompleksna motnja, ki vključuje fizični, emocionalni in duhovni del – na debelost je torej treba gledati celostno. O tem, kako specifični hormoni, kot so leptin, grelin, inzulin, kortizol, melatonin, oksitocin, estrogen in testosteron, vplivajo na to, da se prej zredimo oz. da ne moremo shujšati,  smo se pogovarjali z Marino Zakić. Za hip se je v našem studiu oglasila tudi Zvezdana Mlakar, na koncu pa z vami delimo še konkreten protokol, kako poskrbeti za učinkovito razstrupljanje telesa.

ČETRTEK

V tokratni oddaji gostimo Vido Drame Orožim, izkušeno zdravnico, specialistkao nevrologije in psihiatrije, ki bi lahko uživala v pokoju, a se je odločila, da še naprej pomaga ljudem z vodenjem ordinacije za ljudi brez zdravstvenega zavarovanja. Sledi skoncentrirana razlaga o tem, kako lahko starejši postanejo "neprebojni" za viruse, za konec pa izveste tudi, katero živilo velja za hrano prihodnosti in kako z njo razstrupiti telo težkih kovin in ostalih toksinov, nahraniti celice, izboljšati težave s ščitnico in kompletno urediti ženske hormone.

PETEK

Ko govorimo o ženskih težavah, imamo v mislih predvsem bolečine, ki spremljajo menstruacijo, v osnovi pa gre za niz težav z istim imenovalcem – hormonsko neravnovesje. V tokratni Hipokratovi kuhinji bomo skupaj z Aljo Dimic pripravljali proseno kašo z borovničevim pirejem in granolo s kakavom, ki bosta uravnali hormonska nihanja, poskrbeli za odvečni estrogen, zaščitili celice pred poškodbami in okrepili zdravje tkiv, za konec pa zaupamo še najbolj splošna priporočila o tem, kaj uživati in delati spomladi, da bi zaživeli v ritmu narave.