Od čudežne deklice do avtoritete na področju duhovnosti

Voditeljica oddaje Klepet ob kavi na televiziji TV3 Jasmina Kandorfer je bila izjemna že od malega. Zaradi konfliktov v družini se je zatekala v svoj svet, že pri 12-tih pa je začela ustvarjati na radiu in televiziji. V šoli je bila izjemna - zlata maturantka z vsemi 100 točkami je danes po izobrazbi delovna terapevtka, vendar se izobražuje ves čas, saj jo zanimajo tako uradne kot alternativne vede.

Zelo zgodaj, še v šoli, ste začeli delati na televiziji. Zakaj vas je ta medij tako pritegnil?

V življenju se izobražujemo zato, da dobimo nek poklic. A bolj kot to je pomembna poklicanost in mene je mati narava na Zemlji sprejela opremljeno s talenti, ki jih potrebujem, zato da lahko opravim svojo vlogo na tem svetu. Lahko bi rekli temu življenjsko poslanstvo ali pa preprosto tisto, kar me veseli, kar lahko prispeva ljudem. Zdi se mi, da je bistveno to, da se izražamo na različne načine. To je moj način. 

Se še spomnite, kako ste se počutili pred kamero na začetku in kako je danes, ko ste verjetno že maksimalno sproščeni?

Prvikrat pred kamero nisem bila sproščena, saj sem poslušala tisti glas v sebi, ki mi je zastavljal vprašanja in razmišljal, kaj bodo mislili drugi ... Danes sem pred kamero zares povsem sproščena, to pa ne pride s kilometrino, ampak z zavedanjem in zaupanjem vase, s tem, da si povsem pomirjen s tem, kdo pravzaprav si, četudi nisi popoln, temveč samo popoln v svoji nepopolnosti.

Ustvarjanje oddaje je timsko delo, svojo ekipo pa ste menda izbrali sami. Kako pa?

Del ekipe so moji bivši sodelavci še iz časov, ko smo skupaj delali na drugih televizijah in projekti, pa sem jih povabila, da se mi pridružijo pri tem. Drugi del ekipe je svež, namensko izbran brez dolgoletnih izkušenj v televizijskem delu, vsekakor pa s srcem na pravem mestu. Tako ekipa ni ekipa, ampak družina. Skrbimo drug za drugega ne samo, kadar smo pri projektu, ampak tudi sicer. 

Kako izbirate svoje goste?

Na prvem mestu me mora zanimati vsebina, ki jo nekdo podaja. Potem pa imamo naslednji filter izbire, ki mora skozi tri Sokratova sita. To so: sito resnice, sito dobrega - dobrote in sito koristnosti ter uporabnosti.

Kako veste, kdaj bo oddaja res dobra?

Če je meni zanimivo, potem je dobro. Biti mora prava tematika, prav gost.

Se rada vidite na ekranu?

Ko se vidim na ekranu, sem hvaležna, da izpolnjujem svoje poslanstvo. Nisem vesela, vesela sem tako in tako.

V vseh teh letih ste postali prava avtoriteta na področju duhovnosti. Je pomembno, da imate tudi znanje klasične medicine?

Odvisno za koga. Zame je pomembno in koristno, da ga imam. Mislim pa, da znanje klasične medicine nikomur ne škodi.