Od špargljev do denarja – Klepet ob kavi poln zanimivih vsebin

Tudi v tem tednu je ekipa oddaje Klepet v kavi poskrbela za zanimive vsebine.

PONEDELJEK

Več kot 70-letna Emilija Pavlič, ki v svoji kuhinji ne tolerira predelanih, nesezonskih in uvoženih sestavin, bo v tokratni oddaji pripravljala obrok, ki ga poustvarite vsi tisti s težavami z aknami. V nadaljevanju pa tudi nekaj ključnih informacij o parazitih – povzročiteljih več kot 80 % bolezni. Kako se jih znebiti naravno in brez tveganj?

TOREK

Pop Design spet napada velike odre, še pred tem pa male zaslone – njihov član Martin Erjavec tokrat ne bo pel, bo pa z nami delil recept za lahko pomladno-poletno solato. Nadaljujemo s pogovorom z artistko Ana Balažic, ki nas bo popeljala v svet ognja, za konec pa z dr. Urško Videmšek zaupamo smernice, kako lajšati ali celo povsem odpraviti sladkorno bolezen – holističen pristop za diabetike (opazni rezultati v 14 dneh).

SREDA

Dobri stari kis – včasih ultimativni pripomoček za zdravje, lepoto in čistočo, danes sestavina za okisanje solate. Pa ni nujno, da ostane samo pri tem! Danes vam predstavljamo mnogotero uporabo jabolčnega in drugih sort kisa – za hujšanje in razstrupljanje telesa, pri zvinih in podplutbah, pa pri glavobolu, razdraženem želodcu, artritisu, žuljih, zadahu itd. Sledi pogovor z bioenergetikom Robertom Borenovićem, zaključimo pa s temelji – kje je sedež imunskega sistema in kako ga okrepiti?

ČETRTEK

Šparglji so odličen diuretik in čistilec, ki odstranjuje odvečno vodo iz telesa, krepi ledvice in tudi pomaga zmanjšati videz pomarančne kože. Da pa bi iz njega v kratkem času iztržili največ, vam zaupamo recept tri v enem – kako v par minutkah z malo prilagoditvami narediti namaz, omako za testenine ali juho iz špargljev? Nadaljujemo s pripravo tradicionalne jedi iz čemaža, za konec pa smo pripravili tudi ključna vprašanja, ki bi si jih morali zastaviti, da bi ugotovili, ali vaša jetra potrebujejo remont.

PETEK

Denar je tabu tema – baje ljudje lažje govorijo o smrti kot o denarju. Ampak danes bomo s tremi pogumnimi ženskami demistificirale tudi to področje … Ali ženske res padajo na denar (oz. na moške z denarjem)? Je res vse povezano z denarjem – sreča, lepota, zdravje? Je denar posledica znanja oz. inteligence ali načina razmišljanja in obnašanja? Za zaključek pa izveste tudi, kako okrepiti sposobnost prilagajanja na stresne situacije.