Pokoli so najbolj nagravžni – prepričajte se že to soboto!

V soboto, 20. julija ob pol enajstih zvečer, bo na TV3 na sporedu grozljivka Pokoli v Hampshiru, za katero je revija Rue Morgue zapisala, da vsebuje najbolj nagravžen prizor leta. Razlog več, da si jo ogledate.

Ustvarjalci, ki so jo pospremili s sloganom Smrt ni največje zlo, so v njej spretno zamešali elemente komedije in tematike več kultnih klasik, predvsem Teksaškega pokola z motorko, Odrešitve in Rojenih morilcev. Štiri glavne like, mlade fante, ki se še zadnjič pred odhodom na fakulteto oziroma vrnitvijo domov v verjetno precej monotono prihodnost, odpravijo v klub za striptiz, namreč preganjajo tako bradati posiljevalski rovtarji, ki spominjajo na Račjo dinastijo, kot skupina neandertalcev … in morda še kakšna nadnaravna pošast. Kot menijo poznavalci, je film preprosto, resnično, ampak res resnično nagravžen, ko na primer kanibalski jamski ljudje barbarsko trgajo svoje žrtve kar z golimi rokami. Prizori nasilja kar tekmujejo v tem, da bi v krvi in gravžu prekosili drug drugega.

Tistim, ki imate radi drobne podrobnosti, pa zagotovo ne bo ušlo, da je ugrabljenemu dekletu, ki se znajde sredi groze, ime Stockholm (po stockholmskem sindromu, pri katerem se žrtev naveže na ugrabitelje).

Brutalni in šokantni do samega konca Pokoli v Hampshiru vsekakor puščajo zgodbo odprto, tako da se vsi, ki jih bo ta mali biser med grozljivkami, kot ga je poimenoval nek kritik, lahko veselijo nadaljevanja.