Prihaja 5. sezona serije Mladi zdravniki na preizkušnji

Serija Mladi zdravniki na preizkušnji, ki jo že celo leto lahko gledate na TV3 od ponedeljka do sobote ob 20. uri se od 21. februarja dalje nadaljuje s premierami 5. sezone. Tudi v novi sezoni bodo bolj in manj izkušeni zdravniki reševali paciente, pa tudi svoje osebne drame. Prepričljivi zapleti in izvrstna igralska zasedba bo tudi v 5. sezoni poskrbela, da boste pred malimi zasloni uživali.

Jette Küstner kommt nach einem Sturz von der Leiter in die Notaufnahme.
[Jette Küstner (Josephine Ehlert), Dr. Niklas Ahrend (Roy Peter Link), Julia Berger (Mirka Pigulla)]

Serija se je začela s prihodom postavnega kirurga in ginekologa dr. Ahrenda, ki je na kliniki hitro prevzel mentorstvo specializantov. Mladi zdravniki so se v tem času že dobro postavili na noge, zato sta se skupini v prejšnji sezoni pridružila še dva novinca, medtem ko so ‘stari’ specializanti že na dobri poti, da delajo samostojno. Dr. Niklas Ahrend je v prejšnjih sezonah iskal srečo v ljubezni, čeprav se zdi, da mu je usojena ena od specializantk - dr. Julija Berger, s katero sta ustanovila tudi oddelek za pomoč parom, ki imajo težave z neplodnostjo. Bergerjeva ima sicer na kliniki pogosto težave s svojim očetom, ki je direktor klinike.

Julia und Niklas schauen glücklich in ihre gemeinsame Zukunft.
[Dr. Niklas Ahrend (Roy Peter Link), Julia Berger (Mirka Pigulla)]

Najbolj postaven med specializanti je Ben Ahlbeck, ki je bil nekoč pravi ženskar, potem pa se je zaljubil v zdravnico Leylo, ki je od njega precej starejša. Bosta v novi sezoni postala starša, preverite sami! Benov najboljši prijatelj je dr. Elias Bahr, ki je prvi med specializanti napredoval v oddelčnega zdravnika. Dr. Theresa Koshka je na videz kot ledena kraljica, pogosto odrezava in zajedljiva, vendar se tudi v njej skriva ljubeče srce. O čemer se pogosto prepričata tudi najmlajša specializanta Mikko Rentala in Tom Zondek.

Vivi hat einen schwerwiegenden Verdacht.
[Mikko Rantala (Luan Gummich), Vivienne Kling (Jane Chirwa)]

Mikko se je že takoj po prihodu zapletel s specializantko Vivienne King, ki pa ima na kliniki kup težav tudi zaradi svojega brata dr. Moreauja, ki je po izgubi ljubljene žene postal zagrenjen in je zato strah in trepet vseh mlajših kolegov.

Emma Jahn, die heute ihren Probetag im JTK hat, wird gleich von Matteo eingespannt.
[Dr. Matteo Moreau (Mike Adler), Philipp Sander (Jonas Holdenrieder), Emma Jahn (Elisa Agbaglah)]