PRO PR KONFERENCA V SARAJEVU

Pod geslom »Povezovanje v gibanju« bo potekala že 19. mednarodna konferenca za odnose z javnostmi in strateško komuniciranje, od 2.- 5. oktobra v hotelu Holiday v Sarajevu.

Program letošnje konference bo obsegal 12 predavanj in 6 okroglih miz. Konferenco bo z uvodnim predavanjem odprl predsednik Svetovnega združenja za odnose z javnostmi (PRCA) Francis Ingham, predstavil pa se je tudi Ömer Şengüler, eden vodilnih strokovnjakov za branding, čigar primeri iz prakse Turkish Airlines in Godiva govorijo sami zase. Svoj prihod je potrdil tudi Michael Sgiarovello; Direktor komunikacij za jugovzhodno Evropo za Henkel CEE in David Wilde; eden izmed desetih vodilnih svetovalcev za komunikacijske strategije javne uprave.

Kot je poudaril predsednik organizacijskega odbora Danijel Koletić: »Koncept letošnje konference je razdeljen na dva tematska sklopa; prvi se navezuje na teme komunikacijske industrije v Bosni in Hercegovini ter regiji, v drugem pa bodo udeleženci imeli priložnost slišati primere mednarodnih strokovnjakov.«

Posebej zanimivo bo spremljati okroglo mizo »Kaj agencije pričakujejo od naročnikov«, ki ga bo moderiral Siniša Vukelić, odgovorni urednik Capital.ba, ter panel »Kaj naročniki pričakujejo od agencij«, ki ga bo moderirala Minela Vilić, direktorica MiVi komunikacij in hkrati članica organizacijskega odbora

V sklopu konference PRO PR bo potekala podelitev PRO PR Globe Awards, edinstvenega programa nagrajevanja posameznikov, ki pomembno prispevajo k razvoju odnosov z javnostmi, priznanega s strani štirih svetovnih komunikacijskih združenj: PRCA (Public Relations and Communications Association), IPRA (International Public Relations Association), ICCO (International Communications Consultancy Organisation), CIPR (Chartered Institute of Public Relations), ki sama nominirajo zmagovalce. Za razliko od drugih podobnih programov nagrajevanja, pri tem ni potrebno plačati denarne provizije za sodelovanje, nagrade pa se podeljujejo v skladu s statutom. Spominski kipce, katere prejmejo nagrajenci, so izdelali študenti Akademije likovnih umetnosti v Sarajevu.