Ta teden v oddaji Klepet ob kavi …

PONEDELJEK

Oktobra, ko bo v Sloveniji bornih 12 stopinj, bo v Egiptu sonce segrelo ozračje na 30 stopinj. Če bi radi potovali z nami, preverite v oddaji, kako si lahko to omogočite. Nadaljujemo z neobičajno vremensko napovedjo. Svoja predvidevanja o vremenu poleti bodo posredovali astrolog, numerologinja in poznavalka metafizične medicine, za konec pa Magdalena Fabrič razkrije še, kako se pripraviti na menopavzo, da bo prehod lažji, katera živila je najbolj priporočljivo uživati, kako regulirati pomanjkanje estrogena ter katera organa prevzameta vlogo jajčnikov (ki v tem času presahnejo).

TOREK

Živeti v skladu s cikli narave je ključ do trdnega zdravja. Po TKM je poletje čas srca in Nina Gramc nam je zaupala, kako podpreti srce v tem času. Nadaljujemo s priporočili ajurvede – Kaja Kastner Yadav bo pojasnila, kako poleti uravnavati prevladujoči element ognja, za konec pa Urška Videmšek svetuje še nekaj splošnih priporočil za poletje – kakšno hrano jesti, kako se ubraniti pred opeklinami, kaj vzeti s sabo na dopust, kaj zaužiti v primeru zastrupitve s hrano, bolečin in driske, kako reševati tipično dopustniško zaprtje ter s katerim naravnim proizvodom v par urah pregnati vnetje mehurja, glivične okužbe in beli tok.

SREDA

V tokratni oddaji bo Nataša Špiranec pripravila aromaterapevtsko mešanico za razkuževanje, hitrejše celjenje in zmanjševanje otekline pri pikih klopov, nadaljujemo s pogovorom s prof. dr. Djurom Korugo in Aleksandrom Neškovićem, ki boste predstavila posebno odkritje, za katerega je bila leta 1996 podeljena Nobelova nagrada, za konec pa še nekaj ključnih informacij o mineralu, ki ga primanjkuje več kot 80 % Slovencev.

ČETRTEK

Proteza ni edina rešitev za reševanje brezzobosti ali delne brezzobosti. Simon Bele iz Ustne medicine bo v tokratni oddaji predstavil vrste protetičnih vstavkov in načine reševanja problema brezzobosti. Nadaljujemo s pogovorom o tem, kolikokrat in kdaj jesti – kaj je najboljše – en obrok, pet obrokov, veliko manjših obrokov, samo trije glavni brez vmesnih malic? Za konec pa par informacij tudi o nenadomestljivem adaptogenu, ki je Jasmini velikokrat “odnašal rit” na njenih premnogih potovanjih po svetu.

PETEK

Tanja Glažar razkrije, kateri so tisti ključni in zelo konkretni nasveti, kako izboljšati in uskladiti energijo vrta, ohišnice oz. dvorišča z uporabo zakonitosti feng shuija. Naslednjih nekaj minut namenjamo kompleksni in mnogokrat prezrti težavi – težkim kovinam. Kaj povzroča dolgoročno nalaganje težkih kovin v telesu, komu iz srca priporočamo, naj preveri stanje težkih kovin v telesu, od kod jih sploh dobimo toliko ter kako jih spraviti iz telesa s hrano, navadami in dopolnili? Za konec pa Simone Godina razloži, kako si na naraven način pomagati pri vnetju mehurja – pripravite si napitek iz brusnic oz. razmislite o D-manozi.