Tine Murn o zategnjenosti

Tine Murn je to sezono sprejel nov izziv in postal voditelj oddaje na TV3. Tine Time Show je oddaja, v kateri s sovoditeljico Svetlano Cigoj gosti znane Slovence in preizkuša njihovo drznost, resnicoljubnost in ne nazadnje smisel za humor, saj jih izziva z različnimi bolj ali manj drznimi igricami in podobno.

Kako se počutite zdaj, ko ste že posneli kar nekaj oddaj?

Vaja dela vajenca, hehe. Saj ne, seveda je z vsako posneto oddajo lažje. Tudi izbiramo zabavne, mlade in sproščene goste, ki zelo olajšajo zadeve. Vedno znova se začudim, kako hitro mine tričetrt ure ob prijetnem pogovoru in šalah, če so pravi ljudje na kupu. Do zdaj se mi zdi, da so naša omizja zelo zabavna in vesel sem, da pridejo na snemanje dobre volje in polni šal.

So bila prva snemanja bolj ali manj naporna, kot ste mislili prej?

Moram reči, da manj kot sem mislil, to pa predvsem, ker očitno Slovenci vseeno nismo tako zategnjeni, kot se radi omalovažujemo. Ugotavljam, da je v naši državi precej zgovornih, zanimivih in zabavnih ljudi, ki znajo sproščeno govoriti tudi o stvareh, o katerih morda ne bi drugače govorili v javnosti.

Kako se ujameta s Svetlano? V oddaji je videti, da imata prav dobro kemijo …

Nekateri ljudje so dosti bolj človeški in dostopni, kot sem to mislil, preden sem jih spoznal v oddaji, podobno sem odkril tudi o Svetlani. Ima srečo (ali smolo), da je seksi blondinka in z veseljem sem ugotovil, da je pravo nasprotje vseh stereotipov o seksi blondinkah. Pod plavimi lasmi se skrivajo veliki možgani in veliko srce.

Kakšne goste iščete za oddajo?

Predvsem zgovorne in simpatične. Preden koga pokličemo in povabimo, se najprej malo pozanimamo, kakšna oseba je v živo, ali se zna sprostiti in zabavati tudi na svoj račun in seveda, da imajo nekaj v glavi. Vprašanja v naših igricah so pač zabavna in nenavadna in dobro je, če znajo gosti na njih odreagirati na pravi način. Najbolj me je skrbelo, kako bo z šalami, ampak vsi pridejo pripravljeni in zdaj poznam vsaj kakšnih 50 dobrih šal več, kot pa pred začetkom snemanja.

V oddaji od gostov želite, da povedo kak vic. Koliko vicev znate vi na pamet?

Ogromno, ampak so skriti v nekakšnih temnih kotičkih mojih možganov. Če mi dvojčici na suho rečeta, "Ati, povej kak vic ..." potem ponavadi samo nekaj časa le nemo stojim z široko odprtimi usti in neuspešno iščem po možganih, če pa sem za veselim omizjem, kot se to zgodi v oddaji, mi za vsak nov vic, ki ga povejo gostje, naenkrat priplava na površje nekaj pozabljenih na podobno temo, ki sem jih so tega trenutka potlačil v podzavest. In potem na koncu vedno povemo več vicev kot samo enega vsak, hehe.

Bi si upali odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih postavljate gostom?

Saj odgovarjam na vsa vprašanja! Medtem, ko oni iščejo v možganih odgovore na naša malo provokativna vprašanja, jih jaz poznam že od prej in malo razbijem led s svojim odgovorom, da je tudi njim potem lažje povedati kaj osebnega. Ne bi bilo fer, če bi se morali razgaliti samo oni. Vsi smo pred isto kamero. Kot je rekel Mark Twain, "Če govoriš resnico, si ne rabiš nič zapomniti." in tudi jaz poskušam biti iskren in se predstaviti gledalcem, takšen kot tudi v resnici sem. Nikoli ne bom všeč vsem, zakaj bi se potem na silo pretvarjal.

Imate sicer kak tabu, prepovedano temo?

Ne, gostje včasih vprašajo, če lahko uporabijo kako besedo, ali povejo kakšno žgečkljivo zgodbico, in še nikomur nismo rekli, "Ne, tega pa raje ne." Bodo že gledalci odločili, če so kakšne teme, o katerih ne želijo slišati. Mi se ne bomo izogibali nobeni.

Vaša scenografija spominja na dnevno sobo. Se vam zgodi, da lahko pozabite na to, da vas snemajo ali ti kavči le niso tako strašno udobni, da bi lahko kar izklopili snemalce?

Večino časa pozabim, da snemamo, ravno zaradi sproščenosti in studia, ki je resnično nekakšna dnevna soba, v kateri se zberejo ljudje, da bi se bolje spoznali in povedali čim več zanimivih stvari. To je tudi naša želja, da bi goste predstavili na domač način kot ljudi, s katerimi lahko greš na kratkočasno pijačo in se zabavaš. Čeprav so v medijih, niso kaj dosti različni od preostanka sveta. Vsi smo le ljudje ...