Vaša dnevna soba postaja športna Arena

Po formuli 1 je v letošnjem letu na TV3 videti vse več športa. Razlogov je več, glavni pa je ta, da PRO TV, ki upravlja program TV3, pripravlja nove kanale, ki jih bo v kratkem moč spremljati preko vaših kabelskih operaterjev.

Tomaž Taškar, direktor PRO TV, pravi: “Pro TV je že začel testno oddajanje programa TV4, ki se bo po v kratkem preimenoval v Arena Sport in s tem tudi javno začel sodelovanje z veliko srbsko športno mrežo z istim imenom, ki z eminentnimi ekskluzivnimi vsebinami že nekaj let športno bogati medijski prostor v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori in na Hrvaškem. Najnovejša pridobitev Arene so gotovo ekskluzivne regijske pravice za prenose tekem košarkarske lige NBA. Nekaj srečanj ste lahko v živo videli tudi na TV3, ostali prenosi, kar do osem na teden, pa so vidni na TV4 oziroma slovenski Areni Sport.”

Ljubitelji športa so gotovo opazili tudi prenose najboljših slovenskih košarkarskih klubov v ligi ABA, ki so v tem promocijskem obdobju začasno svoje mesto prav tako našli na TV3, kasneje pa bodo eden pomembnejših programskih adutov Arene Sport, ki v Slovenijo gotovo ne bo prišla le z enim kanalom.

Poleg košarke bo moč na Areni spremljati veliko kakovostnih športnih prenosov tudi z nogometnih, rokometnih, hokejskih, teniških in ostalih igrišč in dirkaških stez. 

Nabor pravic je že zdaj širok, z leti pa bo postajal le še bogatejši. Že zdaj boste na svoj račun prišli ljubitelji najmočnejšega nogometnega klubskega tekmovanja v Južni Ameriki, Cope Libertadores, Cope Sudamericana in argentinske lige. Za slovenski pridih bodo skrbele kamere na igriščih poljske, švicarske in ameriške MLS nogometne lige, kjer igra kar nekaj slovenskih fantov. Dva naša asa uspešno zastopata naše barve tudi v nemški hokejski ligi DEL, ki je tudi del programskega paketa nove televizije. Omenimo še najmočnejšo rugby ligo na svetu, francosko Top14, špansko rokometno ligo z Barceloninim Juretom Dolencem, hokejska svetovna prvenstva, teniške turnirje ATP in WTA, ameriški študentski ligi v košarki in ameriškem nogometu ter kopico oddaj o ekstremnih športih. 

Za popoln televizijski užitek bodo poskrbela prekaljena komentatorska imena, ki jih poznate že z drugih televizij, za novo energijo pa bodo poskrbeli tudi novinci pred mikrofoni, ki bodo gotovo marsikoga prijetno presenetili. Projekt vodi Tilen Trotovšek, ki je pred trinajstimi leti oral ledino na slovenski športni sceni in takrat kot odgovorni urednik na noge postavil sploh prvo slovensko športno televizijo. 

Prenosi košarke v naslednjih dneh na TV3:

Torek/Sreda 30.10., 2:00, NBA, Denver - Dallas

Petek, 1.11., 20:00, ABA, Krka –Primorska

Petek/Sobota, 9.11., 3:00, NBA, Denver – Philadelphia

Nedelja, 10.11., 20:00, ABA, Primorska – Olimpija

Nedelja, 10.11., 21:30, NBA, Minnesota - Denver

Četrtek/Petek, 15.11., 2:00, NBA, New York – Dallas

Sobota, 16.11., 20:00, ABA, Olimpija – FMP

Nedelja, 17.11., 12:00, ABA, Mega – Primorska

Nedelja, 17.11., 21:30, NBA, Sacramento – Boston