Vikendi v znamenju dokumentarcev!

Počasi se daleč pride, pravijo. In naša TV3 je zagotovo dokaz, da ta rek še kako drži. Letošnje leto je za našo televizijo zagotovo prelomno. Pred kratkim smo začeli z neposrednimi prenosi dirk formule 1, ki pred male ekrane vedno znova pritegnejo cel kup ljubiteljev tega športa. TV3 je tako običajno v času dirk najbolj gledana televizija pri nas. Prav zato bomo ljubiteljem formule v prihodnje ponudili še več spremljevalnega programa - poročila iz zakulisja, različne reportaže in prispevki o zanimivostih v zvezi z dirkači in podobno. Ampak seveda se zavedamo, da si gledalci želijo tudi drugih vsebin, zato z veseljem opozarjamo, da smo začeli s predvajanjem izjemno zanimivih dokumentarnih filmov.

Konci tedna bodo tako po novem na TV3 v znaku dokumentarnega programa. Samo v enem koncu tedna (sobota, 2. junij, in nedelja, 3. junij) si boste na našem programu lahko ogledali kar 6 celovečernih dokumentarnih filmov! Popoldanski termin je sicer namenjen ponovitvi, zvečer pa bomo premierno prikazali še po dva dokumentarca. V soboto bodo gledalci lahko izvedeli več o globalnem segrevanju (in to na duhovit način, ne pa v stilu kakšne težke moralne pridige, kot je to pri tovrstnih filmih v navadi) in o preporodu Kitajske. Nedeljski večer (po daljši oddaji VV faktor, ki bo posvečena volitvam) pa bo pokazal, kako so ameriške agencije zavajale javnost in zavirale izumitelja zdravila proti raku, kasneje pa tudi, kaj se dogaja v gverilskih taboriščih v Turčiji – ustvarjalci filma so sploh prvič lahko snemali življenje gverilcev.

Seveda je to šele začetek - ponudba izvrstnih dokumentarcev se ne bo kmalu končala, tako da vas bomo tudi v prihodnje obveščali o najbolj zanimivih dokumentarnih filmih. Naj omenimo, da so filmi izjemno dobro ocenjeni – Burzynski na primer ima na IMDB oceno 9,2 (od 10), pa tudi drugi ne zaostajajo kaj dosti. Na voljo imamo veliko dodatnega materiala - fotografije, sinopsisi …, tako da sporočite svoje želje.

V nadaljevanju pa še kratki opisi dokumentarcev, ki bodo na ogled prvi vikend v juniju.