Vrača se v preteklost

Nova oddaja Vinilni časi, ki jo lahko ob sobotah vsak teden spremljate na TV3, bo vsakič pokukala v preteklost. Z največjimi zvezdami in poznavalci določenega leta bomo namreč obujali spomine na največje glasbene in filmske uspešnice, modo, arhitekturo, športne dosežke … Oddajo bo skupaj s plesalko Svetlano Cigoj vodil Jani Krmac, za katerega pa je to tudi nekakšno vračanje v preteklost, saj se po 12 letih vrača pred kamere.

Jani ima kar nekaj darov. Prvi je zagotovo glasbeni, saj je izvrsten pevec, kar je dokazal v resničnostnem šovu Supernova multi talents. Tam so ga opazili odgovorni na TV3 in mu ponudili vodenje oddaje, kasneje pa je kot voditelj delal tudi na TVS. Ampak Jani je že od otroštva navdušen nad konji, zato se je hkrati s pevsko in televizijsko kariero ves čas posvečal tudi naravnemu konjarstvu in drugim živalim, za katere skrbi.

“Potem je žena zanosila, kupili smo zemljo, da smo si postavili hišo in naredili ranč za vse naše živali, skratka ni bilo dovolj časa za vse in sem se odločil, da televizijske vode postavim malo na stranski tir … Sedaj, ko se je življenje nekako umirilo, pa si lahko privoščim tudi del časa za stvari, ki so me in me še sedaj veselijo,” pravi Jani, ki se je tako že pred meseci začel pripravljati na oddajo, ki je vsekakor zahteven zalogaj.

Oddaja Vinilni časi traja kar uro in pol in Jani se dobro zaveda, da je treba poskrbeti, da gledalcem ves ta čas ne bo dolgčas: “O oddaji smo začeli razmišljati že spomladi, tako da smo z ekipo v teh nekaj mesecih razvijali koncept. Sprva smo se osredotočali bolj na glasbo, ki je tudi meni najbližje. Potem pa smo dodajali še druge vsebine, tako da bo zdaj vsaka oddaja resnično zelo zanimivo potovanje v preteklost. Za vsako leto smo izbrskali zanimive podatke, tako da bo oddaja zanimiva tako za vse tiste, ki se preteklosti še dobro spomnijo, saj bodo lahko obujali spomine, kot tudi za tiste, ki sploh ne poznajo življenja brez prenosnih telefonov in podobno.”

Jani sicer pravi, da ni dolgo razmišljal o ponudbi, da bi se vrnil na televizijo. “Glede na to, da mi je TV3 že poznan in da nekatere ljudi tudi poznam, mi za takšno povabilo ni bilo treba dvakrat premisliti … Takoj sem rekel ja. Poleg tega se mi je koncept oddaje zdel takoj zelo zanimiv in sem prepričan, da bi tudi, če pri oddaji ne bi sodeloval, z zanimanjem gledat tako oddajo.