Znani dobitniki nagrad PRO PR GLOBE Awards 2022

Zagreb, 17.01.2023. - V skladu s pravili PRO PR GLOBE Awards in po postopku nominacije je skupno 25 priznanih strokovnjakov s področja odnosov z javnostmi iz 12 držav, s treh kontinentov, zmagovalcev PRO PR GLOBE Awards za leto 2022. Vsi bodo dobili unikatne kipe, umetniška dela študentov Akademije uporabnih umetnosti Univerze na Reki. Podelitev nagrad bo potekala v okviru slavnostne večerje 5. maja letos v Hotelu Jezero na Plitviških jezerih, kjer bo tudi jubilejna 20. konferenca PRO PR.
Nagrade so prejeli: Katja Fašink, direktorica komuniciranja v Skupini ELES, Laura Štraus Vuk, strokovnjakinja za odnose z javnostmi v Založbi Mladinska knjiga, in Andrej Krajner, direktor komuniciranja v NLB SKUPINI (Nova Ljubljanska Banka) iz Slovenije.
Poleg njih so med nagrajenci še: iz Velike Britanije Ian Farrow, direktor pri Westco Trading LTD (Westminster Council), Liz Ostermann, VIP referentka za odnose z javnostmi na gradu in dvorcu Saint Hill, Mandy Seashell, direktorica Seashell Communications, iz Srbija: Jelena Zlatanović, strokovnjakinja za korporativni marketing in komuniciranje pri MOL (Magyar OLaj-és Gázipari Részvénytársaság) in Emilija Lilić, vodja internih komunikacij pri Tigar Tyres, iz Združenih arabskih emiratov: Khaled AlShehhi, izvršni direktor marketinga in komunikacij pri vladi ZAE. Media Office, iz Bosne in Hercegovine: Misijana Brkić-Milinković, vodja korporativnega komuniciranja v HT Eronet, Aleksandra Marković, vodja odnosov z javnostmi in vodja marketinga v Tropic & Moj Market, Melisa Čengić, vodja odnosov s strankami, vodja marketinga in manager odnosov z javnostmi pri To Porsche, iz Kraljevine Nizozemske: Erik den Hoedt, direktor operacij na Ministrstvu za splošne zadeve, iz Hrvaške: Karla Labaš, PR & Marketing manager Dubrovniških poletnih iger, Marina Bolanča Radunović, lastnica in direktorica PR agencije Abeceda komunikacije, Davor Jakovac, vodja internega komuniciranja Hrvaške pošte, Vlatka Vučić-Marasović, vodja službe za odnose z javnostmi Urada župana in informator Zadarske županije, iz Italije: Vicenzo LeVoci, generalni sekretar Beneškega kluba, iz Črne gore: Dejan Lučić: strokovni sodelavec na Univerzi Črne Gore, Mitar Vučković, strokovnjak za interno komuniciranje pri Electric Power Company iz Črne gore, Amer Ramusović, tiskovni predstavnik in vodja odnosov z javnostjo Republiškega zavoda za zdravstveno zavarovanje, iz Vietnama: Mai Anh Le, regionalni vodja Global PR Hub, iz Severne Makedonije: Maja Bajalska - Georgievska, vodja korporativnega komuniciranja pri TAV Makedonija, iz ZDA: Mary Beth West, strateginja za odnose z javnostmi pri Fletcher Marketing PR in iz Madžarske: Zsófia Bánhegyi, direktorica mar. trženje in komuniciranje v Szerencsejáték Zrt.

PRO PR GLOBE Awards je edini program nagrajevanja posameznikov, ki s svojim delom prispevajo k boljši percepciji pozicioniranja stroke odnosov z javnostmi na globalni, regionalni in lokalni ravni. Nagrade se osredotočajo na podelitev priznanj posameznikom in ne projektom. Specifične so tudi po tem, da so namenjene posameznikom, ki so v sodelovanju s svojimi ekipami in sodelavci, ob upoštevanju poslovne etike in profesionalnih standardov, pustili pečat na področju odnosov z javnostmi.
Komisija, v kateri so pretekli dobitniki te nagrade in člani organizacijskega odbora, odloča o nagrajencih na podlagi podatkov, zbranih po postopku nominacije, ki vključuje: pregled biografije, medijskih objav in drugih relevantnih javnih virov informacij, ki lahko potrditi kredibilnost in strokovnost kandidata v postopku nominacije in izbora za nagrade PRO PR GLOBE.
Od leta 2017 je PRO PR GLOBE Awards edini nagradni program, v katerem zmagovalce nominirajo štiri globalna komunikacijska združenja: Mednarodno združenje za odnose z javnostmi – IPRA, Mednarodna svetovalna organizacija za komuniciranje – ICCO, Združenje za odnose z javnostmi in komunikacije – PRCA in Chartered Institute of Public Odnosi - CIPR.
V okviru PRO PR GLOBE Awards bodo že tradicionalno podelili PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager in nagrado Infigo za poseben prispevek k razvoju komunikacijskega managementa.
Na sliki: Sandi Salkič, eden od dobitnikov nagrade za leto 2021 na novembrski podelitvi nagrad v Sarajevu.