Ganljiv začetek nove sezone Super reševalcev

V ponedeljek, 2. marca, bomo na TV3 začeli z novo sezono oddaje Super reševalci, v kateri spremljamo delo veterinarjev v klinikah in na terenu. Oddaje so sicer na sporedu vsak ponedeljek in torek ob 21.uri, v prvi pa nikar ne zamudite izjemno ganljive zgodbe o tem, kako je terenski veterinar rešil telička iz mame krave, ki ji je moral zaradi nesreče skrajšati muke.

Veterinar je dobil klic iz kmetije Stanka Jeršina na Lavrici, da ima brejo kravo, ki si je zlomila nogo, na kar je verjetno vplivala tudi velika porodna teža. Veterinar dr. Simon Oberstar se je na klic takoj odzval, saj je vedel, da ga čaka zapleten primer. Na kmetiji je ugotovil, da je bila krava že 10 dni čez rok poroda in je imela zlomljeno desno zadnjo nogo. “V takih primerih se na žalost za kravo ne konča dobro, saj jo morajo zaradi zlomljene noge evtanazirati, skušajo pa vsaj rešiti telička. Carski rezi niso tako pogosti skozi leto, se pa še vedno dogajajo, zato smo tokrat imeli možnost prisostvovati takemu primeru,” je pojasnila avtorica oddaje Alenka Medič, ki je s snemalno ekipo spremljala veterinarjevo delo.

Kravo so najprej dali ležat na bok, veterinar pa ji je dal ustrezna pomirjevala in protibolečinske terapije. “Da bi se rešilo vsaj telička, je bilo potrebno čim prej začeti s carskim rezom. Okolje in mesto zareza je potrebno najprej dobro razkužiti, potem pa se zareže do trebušne votline, kjer se telička poskuša nežno in predvsem hitro potegniti ven, da ne pride do zadušitve. Šlo je za las, saj je teliček ven prikukal kar precej napit s porodno tekočino in ni takoj dihal, zato ga je veterinar moral najprej oživljati. Po parih minutah mu je to tudi uspelo in vsi smo se veselili novega življenja, čeprav je eno na žalost ugasnilo. Tako smo si rekli, da je v tem primeru šlo za srečno zgodbo z nesrečnim koncem,” je povedala Medičeva, ki nam je zaupala tudi to, da sta kmetu in veterinarju pri reševanju telička priskočila na pomoč tudi naša snemalca.

Cel potek te ganljive reševalne akcije si torej lahko ogledate v prvi epizodi 2. sezone oddaje Super reševalci.