Kaj boste gledali v Klepetu ob kavi od 25. aprila do 1. maja?

Tudi v tem tednu je ekipa oddaje Klepet ob kavi, ki jo lahko spremljate vsak delovnik ob 18. uri, pripravila za vas veliko zanimivih vsebin.

PONEDELJEK

V tokratni oddaji bo podjetnica Jasna Žaler Culiberg, ki skupaj z možem vzgaja 5 otrok in vodi 4 podjetja, izdala 5 ključnih nasvetov, kako ohraniti trezno glavo in ne pregoreti, nadalje bo dr. Katja Rebolj pripravljala jed iz pomladanskega bisera s številnimi pozitivnimi učinki na zdravje – pripravite pisalo za recept “smukavc iz čemaža”, na koncu pa ne zamudite tudi splošnih priporočil o tem, kaj uživati in delati spomladi, da bi zaživeli v ritmu narave.

TOREK

Otroci za srečno in zdravo otroštvo potrebujejo veliko svobodne igre v naravi. A žal igra v naravi oz. gozdu ni več samoumevna. Kako deluje prosta igra v naravi na otrokov razvoj in zdravje ter zakaj bi morali starši izgubiti strah pred puščanjem otrok zunaj, bo pojasnila Katja Tomšič. V nadaljevanju oddaje sledi prikaz preproste, a efektivne vaje, ki vam bo vzela par minutk dnevno in bo sprožila proces samozdravljenja. Vajo “Veselite se, moje drage zdrave celice'' bo demonstrirala Ana Plešec. Za konec pa še nekaj temeljnih navad, s katerimi doseči naravno pomlajevanje.

SREDA

Vam je od velike noči ostalo kaj hrena? Ne zavrzite ga in si z njim pripravite namaz, ki vas bo odrešil težav s krčnimi žilami. Tajča Pavček bo pripravila dolgo obstojno jed, ki vsebuje zgolj 3 sestavine in nekaj začimb. Sledi pogovor z Urško Loncnar, ki bo pojasnila, kako je možnost za nastanek strdkov neločljivo povezana z zakisanostjo telesa, za konec pa sledijo ključni napotki, kako omiliti posledice oz. pospešiti okrevanje po kapi.

ČETRTEK

Zelenjava gre včasih težko po grlu, sploh če ni začinjena … Skrivnost, kako narediti zelenjavo bolj okusno, se skriva v omakah, pestih, polivkah, dipih, začimbah, kombiniranju načinov obdelave zelenjave in pa tudi nekaj malega v ljubezni. V tokratni oddaji nam bo kuharski bloger Blaž Berlec postregel s tribarvnimi svedri s šparglji in sušenimi paradižniki. Sledi pogovor s Špelo Kaplja, ki bo razkrila, kakšen je globlji duhovni potencial 5 slovenskih rek, za konec pa ne zamudite tudi splošnih priporočil o tem, kaj uživati in delati spomladi, da bi zaživeli v ritmu narave.

PETEK

Mesec maj je v Klepetovi ekipi najlepši mesec, saj rojstni dan praznujemo kar štirje! Tudi sicer bo maj 2022 nekaj posebnega – že kmalu v začetku meseca se bo odprl portal rasti in manifestiranja, sredino bodo zaznamovali novi začetki, 14. pa si obetamo poseben karmični datum, ki zna sprožiti mehanizme bega. Vsekakor bomo s strokovnjaki Lili Sorum, Dušanom Doblanovičem Jimmyjem in Darjo Furek podali glavne napotke, kako se uskladiti z majskimi energijami, za vas pa imamo tudi nekaj zelo posebnih presenečenj!