Kaj vas čaka ta teden v Klepetu ob kavi?

PONEDELJEK

V tokratni oddaji bosta Darja Furek in Lija Verneli pojasnili, kateri so glavni krivci, ki povečajo možnosti za nastanek celulita – vemo, da se mu ne izognejo niti suhice –, kaj je celulit v fizičnem in kaj v energijskem smislu ter kako ga “odvaljati” s specifično masažo in uporabo diha, nadalje bo Katja Rebolj demonstrirala domiselno uporabo divjih kopriv v kulinariki, za konec pa Urška Videmšek razkrije, kako v 14 dneh opazno izboljšati stanje sladkorne bolezni.

TOREK

Zadnji dve leti sta močno zaznamovali marsikoga izmed vas – govori se o apokalipsi, o totalni prenovi, dvigu zavesti, resetu sistema ... In meditacija, iskanje smisla, raziskovanje sebe – vse to je postalo še bolj popularno, še bolj iskano, še bolj zaželeno. Tudi vi, gledalci, velikokrat izrazite željo, da bi se več govorilo ravno o takih tematikah … Kje sem, kaj se dogaja, kdo sploh sem, čemu ves ta kaos ter kako živeti v tem kaosu oz. kako stopiti ven iz njega – o vsem tem z intuitivno terapevtko Anito Reher. Za konec pa nekaj minut namenimo tudi napotkom, omiliti posledice oz. pospešiti okrevanje po kapi (poleti jih na žalost beležimo največ).

SREDA

V tokratni oddaji boste spoznali najpomembnejše usmeritve ajurvede za poletje – kako se na telesu kaže povišana pitta doša, kakšna naj bi bila ajurvedska poletna prehrana, kdaj se rekreirati, v kakšne barve se odeti, kakšna eterična olja uporabiti za hlajenje od znotraj ter kako uravnovesiti telo poleti. Sledijo ključni napotki, ki bi jih morali upoštevati pred vstopom v morje ali bazen, triki, kako se ubraniti pred opeklinami, kaj vzeti s sabo na dopust, kaj zaužiti v primeru zastrupitve s hrano, bolečin in driske, kako reševati tipično dopustniško zaprtje, s katerim naravnim proizvodom v par urah pregnati vnetje mehurja, glivične okužbe in beli tok, za konec pa še nekaj informacij o tihem ubijalcu – težkih kovinah.

ČETRTEK

V tokratni oddaji vas povabimo v Egipt, da si podaljšajte poletje in se še oktobra sončite na 30 stopinjah. Sledi netipična vremenska napoved za poletje – nismo se pogovarjali z meteorologi, ampak s povsem drugačno klientelo – svoja predvidevanja so posredovali astrolog, numerologinja in poznavalka metafizične medicine. Za konec pa izveste tudi, kako si na naraven način pomagati pri vnetju mehurja ter kako pospešiti okrevanje po kapi.

PETEK

Sodobno zobozdravstvo je veja medicine, ki se ne ukvarja samo z bolezenskimi procesi v ustni votlini, temveč tudi z vplivi teh bolezni na sistemsko zdravje. Kakšna je torej funkcija zdravnika v besedi zobozdravnik, bo pojasnil Sebastjan Perko, sledi priprava hitre pomladne solate iz regrata in drugih travniških rastlin in vrtnih plevelov, za konec pa še nekaj ključnih informacij o pomenu magnezija za zdravje srca, hormonsko ravnovesje in dobro psihično zdravje.