Kaj vas ta teden čaka v Klepetu ob kavi?

Vas zanima skrivnost pomlajevanja? Kakšna so načela kvantne medicine? Pa kako izboljšati imunski sistem? Vse to in še več v tem tednu v oddaji Klepet ob kavi.

PONEDELJEK

V tokratni oddaji razkrijemo pomlajevalno skrivnost, ki je bila včasih skrbno varovana in namenjena izključno vladarjem oz. vladarkam, v nadaljevanju pa še nekaj besed o prezrti problematiki sodobnega človeka – pomanjkanju magnezija. Kateri so glavni vzroki za pomanjkanje, kaj je ključno vedeti, ko govorimo o magneziju, katera hrana ga vsebuje največ, kako učinkoviti so sintetični vitamini in šumeče tablete, kateri drugi načini vnosa magnezija obstajajo ter v katerem letnem času je pomanjkanje magnezija lahko najbolj tragično?

 

TOREK

Mitja Jereb je po transformativni prometni nesreči 24 let namenil iskanju resnice, in ta resnica je precej nenavadna – da lahko z mislimi, z načeli kvantne fizike realiziraš praktično karkoli … Načela in učinke kvantne medicine kot posebnega načina zdravljenja (ki je javnosti še precej tuj) je Mitja preizkusil na voditeljici. Za konec pa seznam težav in zdravstvenih izzivov, pri katerih pomaga nenadomestljiv gorski adaptogen – mumija.

SREDA

Človekovo telo ima ogromen nabor obrambnih sredstev, da se uspešno bori proti boleznim. Ko pa ta naravna obramba ne deluje, kot bi bilo treba, zbolimo. Da bi se pozdravili, je po vzročni logiki potrebno okrepiti imunski sistem … V tokratni oddaji bo Maria Ana Kolman pojasnila, zakaj je krepitev imunskega sistema in podpora ogroženim organom prvi in nezamenljiv korak pri zdravljenju ter kako na telo delovati celostno s pomočjo adaptogenov (v primeru kroničnih in drugih bolezni)?

ČETRTEK

Zadnji dve leti sta močno zaznamovali marsikoga izmed vas – govori se o apokalipsi, o totalni prenovi, dvigu zavesti, resetu sistema – in meditacija, iskanje smisla, raziskovanje sebe – vse to je postalo še bolj popularno, še bolj iskano, še bolj zaželeno. V tokratni oddaji bo na vprašanja kje sem in kdo sem odgovarjala intuitivna terapevtka Anita Reher. V nadaljevanju pa še opozorilo za vse, ki želite zaščititi srce, možgane in oči ter uravnati hormone in pogasiti tiha vnetja v telesu.

PETEK

Včasih vidimo ljudi, ki zelo trpijo, ampak sploh nič ne naredijo, da bi se počutili bolje. Celo zdi se, da pomalem uživajo v tej svoji ranjanosti in prizadetosti. Je igranje vloge žrtve samo izgovor pred spremembami in sprejemanjem odločitev? Edita Tomić bo v tokratni oddaji razkrila, zakaj vztrajamo v vlogi žrtve ter kaj se lahko iz nje naučimo. Za konec pa še nekaj ključnih napotkov za obnovitev zalog magnezija v telesu.

SOBOTA

V tokratni Hipokratovi kuhinji bo glasbenica Ditka spekla svojo predkoncertno omleto. Glasbeniki morajo pred koncerti seveda kvalitetno jesti! Zaupala nam je, kako pomembno je, kaj je tisti dan, ko nastopa, ali si obroke pripravlja sama, ali prakticira kak poseben ritual pred odhodom na oder ter s katero specialiteto navduši svoje goste ali prijatelje. Sledi kratko povabilo na Vikend za dame 55+, za konec pa še nepovedane skrivnosti lahkotnega prestopa v posebno fazo v življenju vsake ženske – menopavzo.