Klepet ob kavi spet poln zanimivosti

Ta teden v oddaji Klepet ob kavi:

PONEDELJEK

Avgust je mesec hidracije in revitalizacije, ki nam energijsko gledano prinaša možnost opolnomočenja. Pravzaprav je avgust 2022 usodni mesec v usodnem letu. WuShen zemeljska Opica lahko ustvari katastrofo ali preobrazbo – odvisno od tega, kaj smo počeli do zdaj in kam želimo v prihodnosti. 8. 8. se nas bo pobožal mojstrski datum z močno energijo manifestiranja, Venera v Levu sredi meseca bo vzbudila seksualnost, strast in željo po “kraljevski obravnavi”, heksagram prebujanje pa bo od nas zahteval več odpuščanja in oproščanja. Kako se pripraviti na preizkušnjo leta in “kalibrirati” z energijami meseca avgusta? Darja Furek, Dušan Doblanovič Jimmy in Lili Sorum imajo konkretne predloge!

TOREK

Po 55. letu se aktivno delovno obdobje žensk počasi zaključuje … Zagotovo gre za transformativno obdobje, ko ima ženska končno priložnost, da vso to življenjsko energijo, ki jo je prej trošila za službo, družino, vzgojo, porabi, kakor si sama želi. V tokratni oddaji razkrijemo, kakšni kanali se odprejo ženski v tem obdobju ter kako jih izkoristiti za več zdravja, lepote in osebno rast. Nadaljujemo s poletnim obrokom na hitro. Kuhinjo je zasedel Blaž Berlec, ki bo fasciniral z idealno poširanim jajcem v družbi avokada. Za zaključek pa še kupček najnujnejših informacij o ključnem mineralu za optimalno delovanje telesa – magneziju.

SREDA

V oddaji vedno poudarjamo, naj se za večerjo izognemo solatam (varianta nič kalorij). Razen če … Ja, obstaja solata, bogata z beljakovinami, kalcijem, magnezijem in drugimi hranili, ki podprejo naše spanje – in tokrat jo bo z nami pripravljal prehranski strokovnjak Blaž Mihev. V nadaljevanju zaupamo koristi opazovanja zvezd in spanja pod milim nebom, za zaključek pa razkrijemo, kaj dvakrat letno počnejo tisti, ki “nikoli ne zbolijo”.

ČETRTEK

Glede na rezultate številnih kliničnih raziskav ima težave z aknami 25 odstotkov odraslih moških in 50 % odraslih žensk (vzrok zanje pa je povečini hormonsko neravnovesje). V tokratni oddaji bo svoj recept za lepo kožo in dobro počutje zaupala več kot 70-letna Emilija Pavlič, ki v svoji kuhinji ne tolerira predelanih, nesezonskih in uvoženih sestavin. V nadaljevanju zaupamo koristi opazovanja zvezd in spanja pod milim nebom, zaključujemo pa v stilu “a ni to problematika srednjega veka” – kako za vraga je mogoče, da ima v sodobni družbi težave s paraziti več kot 90 % ljudi?!

PETEK

Opazovanje zvezd je odlično sredstvo za lajšanje stresa in učinkovito orodje za zavestno meditacijo. Spodbuja ustvarjalnost, nas naredi bolj prijazne in skromne ter nam pomaga videti “širšo sliko”. Kakšne pa so še druge koristi opazovanja zvezd? Zaupamo ključne razloge, nato pa posredujemo še temeljne informacije o ključnem mineralu za optimalno delovanje telesa – magneziju.

SOBOTA

Po 55. letu se aktivno delovno obdobje žensk počasi zaključuje … Zagotovo gre za transformativno obdobje, ko ima ženska končno priložnost, da vso to življenjsko energijo, ki jo je prej trošila za službo, družino, vzgojo, porabi, kakor si sama želi. V tokratni oddaji razkrijemo, kakšni kanali se odprejo ženski v tem obdobju ter kako jih izkoristiti za več zdravja, lepote in osebno rast, izdamo pa tudi znane in manj znane koristi postenja. O zdravilnih učinkih posta na telo sicer pričajo številne raziskave, a post je smiselno opredeliti še malo širše …