Klepet ob kavi ta teden pomaga pri hujšanju, lepoti, knjigah …

Tudi tokrat so v oddaji Klepet ob kavi, ki jo lahko spremljate vsak delovnik ob 18. uri, pripravili zanimive vsebine.

PONEDELJEK, 18. april

Ste za praznike pojedli več, kot ste planirali, in kavbojke tiščijo, bluzo pa komaj zaprete? Morda vam bo prav prišel podatek, da pri izgubi kilogramov pomaga ščepec izbranih začimb iz domače shrambe. Sabina Topolovec bo predstavila 11 začimb, ki dokazano pomagajo pri izgubi kilogramov, v nadaljevanju oddaje pa boste priča tudi pravi zgodbi o uspehu – Maja Golob bo izdala formulo, kako ji je uspelo izgubiti 50 kilogramov. Se res vse začne in konča v glavi? Za konec pa še nekaj napotkov, kako omiliti 5 tipičnih poprazničnih tegob.

TOREK

V torkovi oddaji bo prehranski strokovnjak Blaž Mihev zaupal recept za popolno večerno solato, bogato z beljakovinami, kalcijem, magnezijem in drugimi hranili, ki podprejo telo med spanjem. Človeški organizem se namreč začne obnavljati in zdraviti, šele ko so možgani in telo v popolnem mirovanju – takrat ko globoko spimo. Kako torej z ustreznimi večernimi rutinami omogočiti telesu, da se med spanjem obnovi in očisti, kakor se najbolje zna?

SREDA


Urška Loncnar bo v tokratni oddaji pripravljala spomladansko skledo za regeneracijo telesa po praznikih. Glavno vlogo bo odigralo edino žito, ki v telesu deluje alkalno, delili pa bomo tudi seznam 10 najboljših živil, ki zmanjšujejo vnetja. Sledi pogovor z dr. Katjo Rebolj, ki je v studio prinesla zvrhano košarico užitnih divjih rastlin, za konec pa še nekaj ključnih informacij o tem, kako izvesti najbolj učinkovito pomladno razstrupljanje telesa.

ČETRTEK

Tokrat so se Jasmina, Carmen Osovnikar, Darja Furek in Špela Miroševič posedle v krog in iskreno spregovorile o tem, koliko se ženske žrtvujemo za druge (družinske člane) in koliko damo v resnici nase oz. na svoje lastno dobro počutje. Je prav (ali sebično), da se postavimo na prvo mesto? V nadaljevanju pa tudi razmislek o tem, ali prava lepota res prihaja od znotraj in sije navzven, ter kako doseči pomlajevanje na celični ravni. Kakšno hrano uživati ter kaj imajo s pomlajevanjem opraviti sirtuini, proteasomi, antioksidanti in adaptogeni?

PETEK

Ob svetovnem dnevu knjige bomo obelodanili ključne razloge, zakaj v digitalnem času sploh še brati knjige, kako bo naše življenje oplemenitilo branje beletristike ter katera knjižna priporočila ima za gledalce Klepeta ob kavi Miha Kovač, avtor knjige Berem, da se poberem. V drugem delu oddaje pa ne zamudite nasvetov za misijo “bikini 2022”. Že razmišljate o tem, kako se spraviti v formo pred poletjem (in kako to doseči na naraven in neagresiven način)?