Klepet ob kavi tudi ta teden poln koristnih nasvetov

Ta teden boste v oddaji med drugim izvedeli, kako spraviti telo v ravnovesje, kako izboljšati kvaliteto življenja v menopavzi, zakaj je pomembno jemati omega-3, vse o krčnih žilah in še in še!

PONEDELJEK

Človekovo telo je predvsem zaradi stresa velikokrat v neravnovesju. Takrat se vse biokemijske reakcije v organizmu usmerijo k ponovni vzpostavitvi primarnega reda ali homeostaze, pri čemer nam lahko pomagajo adaptogene rastline. O teh inteligentnih rastlinah smo se pogovarjali z Mario Ano Kolman, v nadaljevanju oddaje pa izveste tudi, kako ohraniti (ali celo izboljšati) kvaliteto življenja v menopavzi.

TOREK

Ker se poleti načeloma nimamo volje zadrževati v razgreti kuhinji, lahko z malo kreative kljub vsemu pripravimo okusne in lahke napitke, ki so idealni hidracijo in osvežitev v vročih dneh. V tokratni Hipokratovi kuhinji se lotimo smutija po receptu Masterchefove tekmovalke Anite Ferlin. Tudi v nadaljevanju oddaje ostajamo v kuhinji – Barbara Kokelj bo pripravila sladico , ki bo obnovila zaloge omega-3, za konec pa še nekaj ključnih informacij o tem, zakaj večini prebivalstva primanjkuje omega-3 (ter kako to spremeniti na varen način – brez vnosa težkih kovin v telo).

SREDA

Krčne žile so estetska in občasno nevarna nadloga, ki pesti več kot četrtino prebivalstva. Zagotovo imajo visoke številke opraviti s sodobnim načinom življenja, ki vključuje sedeče delo, stres, premalo uživanja vlaknin, porušen mikrobiom, hormonsko neravnovesje. O tem, ali so krčne žile nevarne ter s katerim organom so povezane, smo se pogovarjali z Urško Videmšek. V nadaljevanju izveste tudi, kako dvigniti notranjo vibracijo prek lastnega glasu, pristnih zvokov in meditacije, za konec pa še nekaj informacij o tem, s katero hrano in začimbami spraviti jetra v top formo.

ČETRTEK

V tokratni oddaji identificiramo krivca za 80 % kroničnih bolezni – Urška Loncnar bo razkrila presunljiva dejstva o pomeni ustrezne hidracije. Kaj se zgodi v telesu, če pijemo premalo? Koliko vode spiti? Je bolje na eks ali po požirkih? Kako sploh doseči ustrezno hidracijo? Je dovolj samo voda ali je treba vanjo dodati še kaj? V zaključku oddaje pa še o razlogih za sanacijo mikrobioma. Je neustrezna mikrobiota res vir praktično vseh zdravstvenih težav in katere preverjene tehnike jo pomagajo okrepiti?

PETEK

V tokratni oddaji jasno in odkrito o tem, katero rastlinsko mleko izbrati za pripravo določenih jedi oz. napitkov – glede na okus, hranilno vrednost, gostoto in teksturo. V nadaljevanju razkrijemo tudi, kakšni kanali se odprejo ženski v obdobju menopavze ter kako jih izkoristiti za več zdravja, lepote in osebno rast. Za konec pa še ultimativna navodila, kako ostati mlad v telesu, duhu in umu (brez kemije in lepotnih posegov).

SOBOTA


Po 55. letu se aktivno delovno obdobje žensk počasi zaključuje … Zagotovo gre za transformativno obdobje, ko ima ženska končno priložnost, da vso to življenjsko energijo, ki jo je prej trošila za službo, družino, vzgojo, porabi, kakor si sama želi. V tokratni oddaji razkrijemo, kakšni kanali se odprejo ženski v tem obdobju ter kako jih izkoristiti za več zdravja, lepote in osebno rast. Sledi predstavitev adaptogena, ki močno izboljša sluh in nočni vid ter zavira mutiranje celic (torej staranje), za konec pa še ultimativna navodila, kako ostati mlad v telesu, duhu in umu (brez kemije in lepotnih posegov).