Kulinarična vandranja na TV3 tudi poleti

Prva sezona oddaje Kulinarična vandranja se zaključuje, vendar lahko na TV3 celo poletje spremljate ponovitve. Medtem pa ustvarjalci oddaje že pripravljajo nov koncept za jesensko drugo sezono.

Vsestranski umetnik Roman Končar je v svoji 35-letni karieri imel že najrazličnejše vloge, zdaj pa na TV3 vodl oddajo Kulinarična vandranja. “Slovenijo imam srčno rad, dobro hrano pravtakisto. Zelo rad kuham in zelo rad dobro jem, kar je tudi videti, kakopak. Ga ni čez eno dobro, doma narejeno kosilce,” pravi Končar, ki po svetu hodi vedno vedoželjnih oči in ušes. “In vse me nekako zanima. Sem pač zvedav možakar priletne starostne kategorije z zgledno kilometrino na vseh področjih,” se šali.

Kuharskih oddaj je na televizijah veliko, Kulinarična vandranja pa so posebna, saj se en del snema na terenu - Roman namreč iz tedna v teden predstavlja skrite bisere in zanimivosti naše dežele. V prvi oddaji je  predstavil edinega našega Nobelovega nagrajenca Friderika Pregla. V drugem delu pa se Romanu v studiu pridruži kuhar Lojze Čop, s katerim iz tedna v teden kuhata tri jedi, zaradi katerih gledalcem tečejo sline …