Lea Mederal Gams – združila prijetno s koristnim

Pravijo, da si moraš poiskati delo, ki ga boš opravljal z veseljem, pa boš vedno srečen. 26-letni Lei Mederal Gams je to vsekakor uspelo. V oddaji Potep z Leo, ki jo lahko gledate na TV3, je namreč združila ljubezen do potovanj, narave, hribov, zanimivih pogovorov in nenazadnje televizije.

Lea, ki je po poklicu novinarka, je pred časom že vodila oddaje na Tv3 (Hajlajf, Vroče z Leo, Utrip), Potep z Leo pa se je začel kot njen vlog, zdaj pa se vrača na televizijo, kjer je začela svojo televizijsko kariero. “Zdi se mi, da je TV3 televizija, ki ima ogromen potencial, dobro pozicijo, namenjena pa je široki publiki med 18 in 80 letom … Z možem Mihom zelo rada potujeva, tako da bova oddaje, ki jih bova snemala v tujini, naredila skupaj. Takšna je bila recimo že prva, v kateri sem predstavila Vietnam. Morda je tudi to, da sva prepotovala že lep del sveta, razlog, da z leti vse bolj cenim lepote Slovenije. Tako da bom v svojih oddajah odkrivala tudi zanimive kotičke pri nas. Morda ste videli oddajo, kjer sem šla z Neisho na Šmarno goro, z Nives pa na Ljubljanski grad - to sta destinaciji, ki sta tudi meni, odkar sem se iz Dragomerja preselila v Ljubljano, zelo ljubi. Seveda pa za naprej načrtujem še izlete v druge regije,” pravi Lea. In ne samo to! Ker je sama v izvrstni kondiciji, bo zagotovo šla s kakšnim svojim znanim gostom tudi na Triglav! “Neisha mi je že obljubila, vendar sem jo imela že v drugi oddaji, tako da bom verjetno poiskala drugo ‘žrtev’. Itak med znanimi izbiram take, ki jim hoja ni povsem tuja. Cilj je določena izletniška točka, zato mora biti vsaj zmožen hoditi vsaj eno uro v vsako smer. Ker se celotna pot snema, se vidi prav vse - kako se človek znoji, kako hitro se zadiha …”

Zgovorna lepotička zase pravi, da je ‘kontrol-freak’, to pa je tudi razlog, da ji je vlogerska oddaja pisana na kožo, saj vse naredi sama. “Najbolj zaupam sama sebi, pri tej oddaji pa tako natanko vem, kdaj bo kaj narejeno, kako bo potekalo, kdaj bo zmontirano, … ker se vse dogovarjam sama. Če si odvisen od drugih se vedno kaj zavleče, kdo odpove …”