Med glasbenimi zvezdniki to soboto Taylor Swift

Na TV3 že nekaj tednov vsak konec tedna razveseljujemo ljubitelje glasbe in to praktično vseh žanrov. Tokrat bodo prišli na račun vsi ljubitelji največje zvezdnice tega časa Taylor Swift. Predvajali bomo namreč dokumentarec iz leta 2020, ki bo osvetlil lik in delo te pevke, ki postavlja nove mejnike v pop kulturi.

Taylor Alison Swift (rojena 13. decembra 1989) je ameriška pevka in tekstopiska, producentka, igralka, režiserka, filantropinja, poslovna ženska in kulturna ikona. Z več kot 200 milijonov prodanih plošč po svetu je Swiftova ena najbolje prodajanih glasbenikov, najbolj predvajana ženska na Spotifyju, prva milijarderka, pri kateri je glavni vir dohodka glasba, in edini izvajalec z več kot enim milijonom prodanih kopij v prvem tednu izdaje v ZDA. Med njenimi priznanji je 12 nagrad Grammy (vključno s tremi zmagami za album leta), nagrada Primetime Emmy, 40 nagrad American Music Awards, 29 nagrad Billboard Music Awards, 23 nagrad MTV Video Music Awards, 3 nagrade IFPI Global Recording Artist of the Year in 101 rekord Guinnessove knjige rekordov.

Dokumentarec o tej zanimivi ustvarjalki si lahko ogledate to soboto ob 20. uri, v nedeljo pa je na sporedu še ponovitev.