MOJA PESEM, TVOJ GLAS

Vsak petek ob 21.10 lahko na naši TV3 spremljate izvrstno novo oddajo Moja pesem, tvoj glas. Slišali boste lahko, kako so Irena Vrčkovnik, Eva Hren, Mirna Reynolds, Wolf, Reno Čibej (Kingston) in Rudolf GAS prepevali uspešnice  - v vsaki bo pet pevcev pelo pesmi od enega.

Posebnost te oddaje, ki je kot nalašč, da pozabite na težave v državi, je, da so se pevci na snemanju resnično povezali, tako da se čuti njihovo veselje in medsebojna naklonjenost. Zanimivo je, da razen Eve in Rudolfa sploh niso bili prej dosti v stiku - nekateri se niti poznali niso - a so se že prvi dan povezali in po snemanju družili do jutranjih ur ob kitari. V času snemanja so bili nastanjeni v glampingu, kjer smo se z njimi tudi pogovorili o njihovem medsebojnem odnosu.

“Z Mirno sva se že nekajkrat srečali pred leti, sedaj pa sem jo spoznala v drugi luči. Piše odlična besedila, razmišlja podobno kot jaz, skratka pisana mi je na kožo. Najbolj me je osrečila s tem, da se tudi veliko in iskreno smeji. Za moje sodelovanje je kriva Eva, ki me je nagovorila za sodelovanje, saj sem jo ob povabilu poleti takoj klicala in vprašala, kaj meni o projektu,” je povedala Irena Vrčkovnik.

Rudolf GAS je prepričan, da so se tako ujeli, ker so vsi res dobri pevci. “Ko si med glasbeniki, ne moreš ničesar skriti in se moraš razgaliti. Tukaj smo sami super glasbeniki, če pa bi prišel med nas kdo z zelo visokim egom, bi ga hitro slekli. Z Wolfom bi ga hitro slekla …” je zatrdil, Wolf pa je dodal: “Poznam kar nekaj ljudi v glasbenem poslu, ki bi se le prilagodili situaciji, ko pa bi se odpeljali iz parkirišča, bi že bilo vse drugače. Ko se bomo odpeljali mi, pa bomo hranili te spomine kot zaklad in se še pogosto srečevali.”

Mirna se je strinjala z Wolfom, da se nekateri res radi držijo malo višje, ampak dodaja: “To pa ne velja samo za glasbenike, ampak je to žal tudi sicer slovenska značilnost. Glasbeniki v Srbiji in Bosni se med seboj  veliko bolj družijo, čeprav so konkurenti. Ker sem jaz taka po duši, mi je večkrat bilo prav bedno na kakšnih domačih družabnih dogodkih.”

“Ko sem na odru, sem zvezda, kar se od mene tudi pričakuje,” pa pravi Reno. “Ko se tukaj skupaj zabavamo in kakšnega popijemo, pa smo le navadni ljudje,” je še dejal glasbenik, ki je vsak večer prepeval do konca, medtem ko je Irena enkrat od utrujenosti kar padla dol. “Pred prihodom sem sem res dosti delala, tako v šoli kot v studiu, zato sem komaj čakala, da pridem sem in se malo spočijem. Tukaj sem se res sprostila in uživala,” je še dodala pevka, ki je med tistimi, ki so najbolj spremenili skladbe kolegov, saj se je sprehodila po glasbenih zvrsteh od rocka do narodnozabavne. Zato nikar ne zamudite njenega, pa tudi nastopov njenih novih prijateljev, saj so oddaje resnično zelo zabavne.