Nova oddaja v spomin na Dejvija Hruševarja

Novost na sporedu TV3 je zabavno-glasbena oddaja, v kateri se bosta vsako soboto  voditelja Jani Krmac in Svetlana Cigoj v družbi zanimivih sogovornikov spominjala preteklosti.

Kot prvo bo to soboto, 12. decembra, na sporedu oddaja, ki so jo posvetili letu 1990 in skupini Pepel in kri. V oddaji bi moral sodelovati Dejvi Hruševar, legendarni pevec in skladatelj, ki se je z uspešnicami Dan ljubezni, So najlepše pesmi že napisane, Vsak je sam, … zapisal med legende, pa je bil že na dan snemanja zaradi slabega zdravstvenega stanja v bolnici, kjer je 5. decembra tudi umrl.

Hruševar se je v slovensko pop glasbo zapisal kot eden najbolj pomembnih in uspešnih avtorjev. V dolgoletni karieri je imel vedno veliko uspeha pri poslušalcih, saj je znal skladati melodije, ki so navdušile in ki tudi trajajo. Ni pa dočakal koncerta v svoj spomin ali kakšne nagrade za življenjsko delo. Žal tudi ni dočakal predvajanja te oddaje, v kateri so člani njegove zasedbe Pepel in kri, pa tudi nekateri glasbeni kolegi govorili o njegovem delu v samih presežnikih. Vsekakor bo oddaja, v kateri bo govora tudi o drugih stvareh, ki so zaznamovale leto 1990, kot nalašč, da se ob tej žalostni izgubi poklonimo delu tega velikana.