Spet lahko uživate ob naših pevcih in priredbah

Na TV3 lahko vsak konec tedna spet uživate v ogledu prve sezone oddaj z naslovom Moja pesem, tvoj glas. Lani smo posneli oddaje, v katerih so pevski kolegi na novo prepesnili uspešnice enega od pevcev, zdaj pa so oddaje, v katerih blestijo Irena Vrčkovnik, Mirna Reynolds, Božidar Wolfand Wolf, Reno Čibej (Kingston),Rudolf GAS in Eve Hren, spet na sporedu.

To je zelo poseben občutek. Mojo oddajo smo snemali prvo, ampak pri kasnejših so se kolegi strinjali, da je to res velik privilegij, da lahko slišimo naše pesmi še v čisto neki novi različici,” je povedala Eva, ki priznava, da se je na poti na snemanje z Rudolfom GAS-om, s katerim sta prijateljevala že prej, pogovarjala o pričakovanjih in nista niti približno mislila, da se bodo s pevci tako zelo povezali. Sama lahko rečem, da sem zelo prijetno presenečena, saj Wolfa in Rudija nisem poznala, ostalih pa že dolgo nisem videla. Upala sem, da ne bodo neke tečnobe in res sem vesela, da temu ni tako, ampak je z njimi res prijetno,” je povedala Mirna, ki je bila najmlajša med pevci, kar pa ne pomeni, da so bili do nje pokroviteljski. Je pa res, da je kakšen od njih v tistem tednu, kolikor so se družili, izgubil kak predsodek, saj je bilo očitno, kako veliko pot je naredila od sramežljive najstnice iz skupine Foxy Teens do zdaj …

Pevci so bili v tednu, ko so snemali oddaje, nastanjeni vsak v svoji hišici v glamping resortu Kolpa. “Še dobro, da ima vsak svojo hišico in se lahko držimo vsak zase,” je povedal Reno, ampak seveda so takoj vsi planili v smeh, saj so se z veseljem družili že od jutra. Kot najstarejša med damami se počutim oboževano, še posebej pa me ima rad Wolf. Res sem vesela, da se imamo super in smo vsi dobre volje. Po petdesetem letu sem postala ambasadorka dobre volje, veselja in ljubezni,” je povedala - očitno naslednica Mance Košir - Irena Vrčkovnik, ki je še največ časa preživela sama v hiški, pa še to samo popoldan, pred snemanji, ko je še malo povadila in trenirala glas. Je pa bila zato ves čas, ko je bila s kolegi, zelo opazna (tudi glasna in predvsem hudo nasmejana), najraje pa je hecala Wolfa, saj ni in ni mogla razumeti, kako je mogoče, da ni v Ameriki bolj spremljal domačo sceno in njeno glasbeno kariero. Wolf je seveda poskušal pojasniti: V Ameriki je življenje malo bolj zakomplicirano kot pri nas. Tam sem delal več poslov hkrati in sem bil tako okupiran z delom, da se s Slovenci sploh nisem ubadal. Tako nikogar od pevskih kolegov nisem prej poznal osebno, le z Renom sva se enkrat srečala, v Ameriki pa sem igral njegovo pesem Cela ulica nori … Na snemanju se je zbrala res super družba, najbolj pa me je presenetil Reno, ki na prvi pogled deluje zelo resen, potem pa odpre usta in poskrbi za veselje.”

Čeprav je slovenska glasbena scena majhna, je očitno še vedno dovolj velika, da se tudi drugi niso poznali osebno pred snemanjem. Rudolf Gas, ki ga je Reno okronal kar za njihovega dežurnega govorca, pa nam je zaupal: Osebno nisem poznal Mirne in Wolfa, Irene pa se spomnim že izpred 25 let,. Edino z Evo sva pogosto na vezi. Ne glede na različne karakterje nisem želel vnaprej soditi o komerkoli izmed njih, a sem še vedno zelo presenečen nad vsemi. Pri tem se mi zdi najbolj pomembno, da smo vsi dali na stran svoje ege, ne glede na stil glasbe, ki ga kdo izvaja. Kot jaz gledam na druge, si želim, da tudi drugi gledajo name brez predsodkov. Že od nekdaj se poskušam distancirati od vseslovenske zavisti glasbenikov, ki sodijo glede na stil glasbe. Kar seveda ni prav. Ste vedeli, da ima Tanja Žagar še vedno rekord na akademiji, saj zna najhitreje odigrati vse lestvice, v vseh tonalitetah! Nekateri pa jo zaradi stila, ki ga izvaja, podcenjujejo … No, tudi tokrat se je izkazalo, da so res vsi super. Všeč mi je Renova preprostost, Mirnina iskrenost in ranljivost, ki se je ne trudi skrivati. Z Wolfom sva itak ves čas pri prepevanju ubirala iste tone, kar pomeni, da podobno čutiva glasbo, Irena skrbi za smeh …”