Ta teden v Klepetu ob kavi

PONEDELJEK
V tokratni oddaji gostimo glasbenika, ki je odraščal v samooskrbni vasi, se šolal doma in se prehranjeval po načelih makrobiotike, nadalje Simone Godina zaupa, kakšna je dobra in varna sončna krema, zakaj je še kako pomembno, da preberete deklaracije, se podučite o sestavinah in razvozlate vse tiste abstraktne opise, kot so SPF, UVA, UVB, naravno, ekološko, brez nanofiltrov, brez oksibenzona, brez mikroplastike, cinkov oksid itd., za konec pa še nekaj najpomembnejših nasvetov za hitrejše okrevanje po kapi v domači oskrbi.

TOREK
Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo! Zakisano telo je namreč revno s kisikom, kar otežuje pretok krvi po telesu in do celic. Urška Loncnar bo razkrila, katero hrano konkretno uživati, da bi preprečili nastajanje krvnih strdkov, sledi osebna zgodba o uspehu – Maja Golob bo izdala formulo, kako ji je uspelo izgubiti 50 kilogramov. Se res vse začne in konča v glavi? Za konec pa še nekaj glavnih napotkov, kako varno in trajno izgubiti kilograme (brez jojo efekta).

SREDA
V tokratni oddaji bo Blaž Berlec pripravil tri različne polnovredne solate – budino poletno bovlo, pisano poletno solato in grško solato. Vse so izjemno preproste za pripravo, če jih naložite v steklene kozarce, pa so tudi super malica za na pot. Sledi pogovor o bolezni poljubljanja, ki ima lahko daljnosežne posledice – težave s ščitnico ali, če urgiramo prepozno, celo z možgani in živčevjem – kratke nasvete in izhodišča za nadaljnje raziskovanje bo delila Urška Loncnar. Za konec pa napotki, kako ukrepati, če je v telesu prisotna avtoimunska bolezen oz. kaj narediti, da zmanjšamo avtoimunski odziv.

ČETRTEK
Kako je tantra drugačna od običajne spolnosti? Je tantra samo seks ali še kaj več? Kateri so pogoji za tantrični odnos in s kom jo lahko prakticiramo? Tantra je pradavna in spet vedno bolj aktualna veščina oz. odnos do veličine življenja, prek katere kultiviramo spolno energijo – naša kreativno energija, preko katere lahko uresničimo cilje in manifestiramo vse, kar si želimo. Popolna predaja v tantričnem odnosu vodi v razburljivo učenje in izkušnje – gre za avanturo brez primere (in to ne samo v seksualnem smislu)! Ne zamudite pogovora z Marjanom Ogorevcem.

PETEK
Julij je mesec dopustovanj, ki nam energijsko gledano že v prvem tednu prinaša dve pomembni planetarni spremembi, nato pa še neobičajno gibanje Hirona in popolno spremembo v tretjem tednu. Julij je prav tako čas osebnega in duhovnega razvoja ter prepoznavanja lastnih vzorcev, prepričanj in sprožilcev, zaradi vpliva ognjene koze pa tudi mesec osebne preobrazbe in kreativne rasti. Kako se pripraviti na precej turbulenten julij razkrijejo astrolog, poznavalka metafizične umetnosti in numerologinja.