Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

Kaj so kalčki in kako jih vzgojiti, koliko otrok se rodi pri nas, vse o čagi, pa o mikrobiomu in še kup drugih zanimivih vsebin vas čaka ta teden v vaši priljubljeni oddaji.

PONEDELJEK

V letu 2023 se bodo rojevali zajčki. Zajčki so umetniški, nežni, verjetnost, da bodo izjemno uspešni je pri njih velika. V lanskem letu se je rodilo približno 52 otrok na dan. Povprečna starost mame ob prvi zanositvi pa 29,6.let.  Največkrat uporabljena imena v lanskem letu sta bila Ema in Filip. Kaj torej čaka vse starše, kateri otroci se bodo rodili letos? Vse in še več o tem, z današnjo gostjo Tanjo Glažar, strokovnjakinjo za feng shui.

V nadaljevanju oddaje si bomo pogledali, kakšna je razlika med probiotičnimi kapsulami ter probiotično hrano. In za sam konec predstavili kako v tem času kar najhitreje dvigniti imunski sistem.

TOREK

Kaj so kalčki in kako jih vzgojiti? O tem, nam bo v tokratni oddaji govorila Mateja Reš. Kalčki so namreč superživilo, vsebujejo več mineralov, kot glava zelene solate. V nadaljevanju nam bo Urška Videmšek postregla z vsemi informacijami o zabuhlosti in zatečenosti, na kaj moramo paziti in kdo skrbi za našo zabuhlost. Naj vam samo namignemo, da je glavna zvezda pogovora naša limfa. Ste vedeli, da če naša limfa ne bi dobro delovala, da bi umrli v roku 14- 48 ur?

Pri zabuhlosti nam lahko v veliki meri pomagajo minerane kapljice, o čemer nam bo ob koncu oddaje več povedala Jasmina Kandorfer.

SREDA

Menopavza ni bolezen ampak novo rojstvo. Rodi se odrasla ženska. Štiri Slovenke so se odločile, da preizkusijo naš protokol in v 7.ih tednih so doživele. Kaj vse? O tem boste izvedeli v oddaji. Jasmina Kandorfer bo povedala, kaj so paraziti in kaj delajo našemu telesu. Za konec pa bo Kaja Travnik povedala svojo izkušnjo z utrujenostjo, ki jo je pripeljala do izgorelosti. Z nami bo delila kakšno hrano je po izgorelosti uživala in kaj priporoča vsem, ki se spopadajo s kronično utrujenostjo. Verjemite, da je hrana izjemnega pomena.

ČETRTEK

Simone Godina, strokovnjakinja za hormone, bo z nami delila, za kaj vse je uporabna čaga, kako se jo uporablja in kaj naredi telesu. Ste vedeli, da je čaga v Rusiji priznano zdravilo?

V nadaljevanju bo Anita Obradovič povedala vse o črni hrani. Črna kumina, redkev, fižol…. So tiste sestavine, ki krepijo naše ledvice in še kako pomembno je, da naše ledvice delajo dobro, saj izločajo toksine iz telesa.

Za konec pa se bo na črno barvo usmerila tudi Neža Marolt. Mumija bo tista sestavina o kateri bo govora. Uporabna je tako za obrazne maske, kot tudi za ureznine in še marsikaj. Ne smete pa zamuditi zares izjemnega poskusila, kjer so petelinu zlomili nogo in mu jo zacelili z mumijo.

PETEK

Ste že slišali za Hišo dobrega počutja? Mitja Jereb, ustanovitelj in lastnik, je z nami delil, kako je prišel na idejo in kaj vse bo možno v hiši izkusiti.

Kasneje se nam bo v oddaji pridružil dr. Dejan Jarič, ki bo povedal, kako na naš organizem deluje izdelek mikrobiom. Ne boste verjeli ampak naša mikrobiota je povezana tudi z našimi možgani in posledično lahko vpliva tudi na razpoloženje in depresijo. Kasneje pa bo Kaja Travnik z nami delila nasvete kako naprej, ko smo zataknjeni, oziroma jezni? Iz kje to izvira in s čim si lahko pomagamo.

NEDELJA

Anita Obradovič bo povedala vse o črni hrani. Črna kumina, redkev, fižol…. So tiste sestavine, ki krepijo naše ledvice in še kako pomembno je, da naše ledvice delajo dobro, saj izločajo toksine iz telesa.

Za konec pa se bo na črno barvo usmerila tudi Neža Marolt. Mumija bo tista sestavina o kateri bo govora. Uporabna je tako za obrazne maske, kot tudi za ureznine in še marsikaj. Ne smete pa zamuditi zares izjemnega poskusila, kjer so petelinu zlomili nogo in mu jo zacelili z mumijo. Kako hitro se je zacelila?