Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

Ekipa oddaje Klepet ob kavi tudi v tem tednu pripravlja zanimive vsebine. In kaj boste gledali?

PONEDELJEK

Težave s hrbtom so težave sodobnih ljudi, predvsem zaradi stalnega sedenja in premalo gibanja. Tokrat vam predstavimo izdelek Meru danda, ki je idealna rešitev za bolečo hrbtenico.

V nadaljevanju bomo govorili o menopavzi. V življenjskem obdobju, ko bi ženske morale postati srečne, se prevečkrat zgodi, da jih zaznamujejo razno razni simptomi, kot so valunge. Jožica Bajc Pivec nam bo povedala, s katerimi zelišči, poparki in čaji si lahko pomagamo, kasneje pa bodo klepetovi strokovnjaki povedali, kaj je tisto, kar moramo v tem življenjskem obdobju spremeniti.

TOREK

Meditacija nam pomaga in znižuje vsakodnevni stres. Pa ste vedeli, da pomaga tudi našim možganom? Kaj vse še niste vedeli o meditaciji pa bi morali? O tem bo spregovorila Jasmina Kandorfer. V nadaljevanju pa, kako pomemben je za zdravje našega celotnega telesa naš mikrobiom, kakšna hrana je priporočljiva in zakaj je pomembno, da tudi ko govorimo o hormonih, ne pozabimo na mikrobiom. O tem bo v oddaji spregovorila strokovnjakinja za hormone Simone Godina. Za konec pa še nekaj o zdravih maščobah in kako lahko poskrbimo tudi za zdravje ženskih spolnih organov.

SREDA

Se kdaj znajdete v situaciji, ko vam nabija srce ali pa imate kakršnekoli motnje srčnega ritma? Vse to lahko uredite tudi brez zdravil. Prisluhnite Urški Videmšek in si zagotovite, da boste na popolnoma naraven način uredili motnje srčnega ritma. Sicer pa je nesporno dejstvo, da je danes hrana popolnoma osiromašena vseh mineralov.Kako jih lahko nadomestimo, pa v oddaji.

ČETRTEK

Ste vedeli, da kostna masa po 20.tem letu začne upadati in sicer med 0,5 do 1% na leto?

Naše sklepe in kosti lahko opolnomočimo tudi z vadbo. Kakšne vaje lahko delamo in katera vadba krepi naše sklepe? Sicer pa je potrebno upoštevati tako navade, kot je telovadba, kot tudi prehrano in žal v današnjem času tudi dopolnila.

Klepetovi strokovanjaki imajo rešitev tudi, ko govorimo o dopolnilih, in sicer gre za trenutno edini takšen izdelek na tržišču, in to je fleks kompleks.

PETEK in SOBOTA

Po vseh turbulentnih stvareh, ki so se zgodile v mesecu avgustu, bi bil čas za bolj miren mesec. Pa bo res? V energijah meseca septembra bodo Dušan Doblanovič Jimmy, Lili Sorum in Tanja Glažar, povedali kaj nas čaka v prvem jesenskem mesecu. V nadaljevanju pa vse, česar še niste vedeli o menopavzi pa bi morali. Je to res bolezen, ali lahko povsem uidemo vsem simptomom, ki nas zavirajo?

NEDELJA

Pijete dovolj, imate vsakodnevno sproščeno telovadbo? Potem ste med tistimi ženskami, ki dobro skrbijo za svojo notranjo in zunanjo lepoto. V tokratni oddaji bomo namreč čas posvetili navadam, prehrani in dopolnilom za ženske, ki izgledajo in se počutijo mlajše. Dehidracija je ključna pri ohranjanju napete kože in zdravju notranjih organov. Kaj še, pa boste izvedeli v oddaji.