Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

PONEDELJEK

Julij je mesec dopustovanj, ki nam energijsko gledano že v prvem tednu prinaša dve pomembni planetarni spremembi, nato pa še neobičajno gibanje Hirona in popolno spremembo v tretjem tednu. Julij je prav tako čas osebnega in duhovnega razvoja ter prepoznavanja lastnih vzorcev, prepričanj in sprožilcev, zaradi vpliva ognjene koze pa tudi mesec osebne preobrazbe in kreativne rasti. Kako se pripraviti na precej turbulenten julij razkrijejo astrolog, poznavalka metafizične umetnosti in numerologinja.

TOREK

V tokratni oddaji bosta dr. Janez Juhant in Mojca Vene poskušala definirati, kdo ali kaj je bog,  kdaj uporabiti besedo bog, zakaj je nekateri ne marajo, na kateri dimenziji je, zakaj se zatekamo k njemu ter kako ga spoznati. Za konec pa še nekaj ključnih nasvetov o velikokrat prezrti težavi,  o kateri molčimo (pa ne bi smeli) – o zaprtju. Kako ga odpraviti naravno?

SREDA

V oddajah vedno poudarjamo, da je narava inteligentna in da nas ob pravem času opremi s hrano, ki krepi naše telo v tistem letnem času. V tokratni Hipokratovi kuhinji pripravljamo “antioksi” smuti – zdrav napitek, s katerim bomo nesposobili/nevtralizirali proste radikale in tako zaustavili procese oksidativnega stresa. Nadalje Elizabeta Paič Dornik pojasni, kako se travmatične izkušnje prenašajo skozi generacije ter da lahko vedenjske vzorce prednikov, ki so se prek generacij prenesli na nas, tudi prekinemo. Za konec pa delimo še, zakaj je zelo pomembno, da se čiščenja jeter in črevesja lotimo najmanj dvakrat letno ter obvezno po vsaki infekciji oz. gripi.

ČETRTEK

Menopavza ne pomeni, da se bo kvaliteta življenja nujno zmanjšala! Še več, ko ženska vstopi v menopavzo, postane zdravilka. To je njena druga pomlad oz. zlata transformacija. Menopavzo sicer večinoma spremljajo določene fiziološke spremembe, ki pa jih lahko s celostnim pristopom popolnoma odpravimo. Čemu je dobro, da se izogibamo? Kakšno hrano moramo vključiti? Kakšne zdrave navade potrebujemo? Je prav, da hormonske spremembe lajšamo z nadomestno hormonsko terapijo, ter kako uredimo hormone na naraven način z uporabo treh izbranih adaptogenih rastlin? Znanje bo z nami delila Urška Loncnar.

PETEK


Še do nedavnega je veljalo, da so možgani fiksna in nespremenljiva struktura, danes pa nevroznanost dokazuje, da to ne drži. Naši možgani so nevroplastični, kar pomeni, da se z učenjem razvijajo in spreminjajo. So kot računalnik, na katerega lahko naložite “nov program”. V tokratni oddaji izdamo dva načina za spreminjanje možganskih struktur, nato vas povabimo na oktobrske duhovne počitnice v Egiptu, za zaključek pa sledita še pojasnilo, kako so nespečnost, utrujenost in izguba las povezana s prebolelo okužbo, ter zakaj bi v svojo dnevno prehrano morali vključiti alge.