Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

PONEDELJEK

Ste že poskusili z meditacijo? Začetki so ponavadi težki, saj pričakujemo stvari, ki se potem ne zgodijo ali pa se enostavno ne znamo sprostiti. Jasmina Kandorfer bo v tokratni oddaji povedala, kako začnemo z meditiranjem in podala nekaj smernic za lažje izvajanje meditacije. Sicer pa, ste že slišali za pomoč našemu zdravju z rdečo svetlobo? No, to starodavno tehniko so uporabljali že 7000 let nazaj. Kako deluje?

TOREK

Kako iz težave narediš rešitev? To bo v tokratni oddaji povedal Matjaž Kolar, izumitelj, ki je iz problema pri obuvanju hčerke, našel odlično rešitev. V nadaljevanju pa vse o našem imunskem sistemu: kako obnovimo pljuča, ki so center našega dihanja in najbolj na udaru v jesenskem času.

Govorili pa bomo tudi o kosteh in sklepih. S kakšno vadbo, prehrano in dopolnili jih negujemo? Ne spreglejte pa niti Blaža Berleca, ki bo povedal vse o našem mikrobiomu.

SREDA

Ko te doleti diagnoza rak, se ti najprej po glavi odvije najslabši scenarij. Jelena Dimitrijevič, avtorica popolnoma brezplačnega priročnika, bo v naši oddaji povedala kako se psihično in tudi fizično pripraviti na to bolezen. V nadaljevanju pa kako z adaptogeni premagati menopavzo, ki ni bolezen, ampak je lahko najlepše obdobje v življenju ženske, če se na to pravilno pripravi.

ČETRTEK

Kako lahko pljuča obnovimo na popolnoma naraven način, nam bo v tokratni oddaji zaupala zeliščarka Jožica Bajc Pivec. Ker je največji povzročitelj pljučnih bolezni kajenje, bomo v nadaljevanju govorili tudi o tem, kako obnoviti pljuča, ko prenehamo kaditi. Zaključek oddaje bomo namenili največjemu naravnemu blažilcu bolečin, kurkuminu. Ne zamudite koristnih nasvetov.

PETEK

Janez Hudovernik bo v tokratno oddajo pripeljal tehniko dihanja, ki nam omogoča več koncentracije in fokusa. V nadaljevanju pa vse in še več o kosteh in sklepih. Katere terapije pomagajo in katere ne. Ter katera hrana pomaga in katera škoduje našim sklepom in kostem. Ne zamudite pa popolnoma nove rubrike holistični protokol, kjer bo 48-letna Manja povedala svoje težave in skupaj s klepetovimi strokovnjaki bodo prišli do rešitve.

SOBOTA

Kako iz težave narediš rešitev? To bo v tokratni oddaji povedal Matjaž Kolar, izumitelj, ki je iz problema pri obuvanju hčerke, našel odlično rešitev. V nadaljevanju pa vse o našem imunskem sistemu: kako obnovimo pljuča, ki so center našega dihanja in najbolj na udaru v jesenskem času.
Govorili bomo tudi o kosteh in sklepih. S kakšno vadbo, prehrano in dopolnili jih negujemo? Ne spreglejte pa niti Blaža Berleca, ki bo povedal vse o našem mikrobiomu.
NEDELJA

Živica ali smola sibirske cedre je v fitomedicini dobro poznana. K nam pa jo je pripeljala Marija Ana Kolman. V tokratni oddaji vam bo Neža Marolt povedala recepture za uporabo živice in v kakšne vse namene se uporablja. Govorili pa bomo tudi o raku in o meditaciji, kako z njo začeti in kakšne so začetniške pasti. Ne zamudite nasvetov Jasmine Kandorfer.