Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

V tem tednu boste v oddaji Klepet ob kavi izvedeli vse o novih spoznanjih o raku, o pljučih in dihanju, pa o tem, kako preživeti materinstvo ...

PONEDELJEK

Tokratno oddajo bomo posvetili raku. Kakšna so nova dognanja in novi izsledki, ko govorimo o bolezni rak? Jasmina je ravno o tem govorila s holističnimi zdravniki svetovnega kova, ki so ji povedali, da je vsak človek edinstven in da ne moremo govoriti o zdravljenju raka na splošno. In ravno zato so klepetovi strokovnjaki pripravili popolnoma brezplačen priročnik o bolezni rak. Avtorica priročnika Jelena Dimitrijevič je z nami delila strategijo, ki je pri diagnozi rak, izjemno pomembna.

TOREK

Vsi biohackerji vedo, da je jesen izjemno pomembna za naša pljuča. Neža Marolt in Jasmina Kandorfer bosta povedali vse o tem pomembnem organu, kako ga krepiti s hrano, navadami in pomagali. V nadaljevanju pa vam postrežemo z vsebino, ki bo pomembno vplivala na vse, ki imajo občasno težave s prebavo. Se vam je namreč že zgodilo, da ste bili zaprti? Potem prisluhnite nasvetom Jasmine Kandorfer.

SREDA

Se zavedate, kako pomembno je dihanje? Če bi znali pravilno dihati, bi se izognili marsikateri bolezni. Janez Hudovernik je v naši oddaji povedal kar nekaj trikov o tem, kako se lotiti dihanja na pravilen način in zakaj je to pomembno. Kaj nam prinaša dihanje skozi usta in kaj dihanje skozi nos? V nadaljevanju pa rubrika Zdrava zamenjava. Kako lahko zamenjamo fitnes po službi? Kakšna je alternativa? Fizična obremenite po službi, kot je fitnes, je predvsem slaba navada za ženske, ki so že tako preobremenile svojo vranico, zato je bolj primerno, da izvajate bolj sproščeno vadbo, kot je npr. sprehod.

ČETRTEK

Emo Hrustanovič  je diagnoza AVM zares spremenila. Na novo se je morala naučiti govoriti, hoditi, saj je bila 14 dni v komi. Kakšna je njena zgodba, ne spreglejte v tokratni oddaji. V nadaljevanju pa vse kar še niste vedeli o D vitaminu, pa bi morali. Dejstvo je, da je to predhormon in ne vitamin, a je zelo ključen. V poletnem času ga dobimo v dovoljšnji meri s soncem, od septembra do maja pa bi ga morali dodajati. Zakaj?

PETEK

Izjemno pomembna oddaja za vse mamice, ki se počutite, da ste na koncu s svojimi zmogljivostmi. Kaj pa, če lahko nekaj naredimo tudi same? Ana Rozman bo z nami delila nasvete za "sesute" mame. Kaj lahko naredijo, da bo drugače in kako se otresti občutka, da nam stvari uhajajo iz rok? Ste mogoče pomislili, kaj doživljajo adrenalne žleze, ko smo v stresu in kako to vpliva na celoten organizem? Kaj pa če obstaja popolnoma naravna rešitev, brez kavic in energijskih napitkov?

SOBOTA

Kako pomembno je naše zdravje, se zavemo šele, ko smo zares bolani. A veliko stvari lahko preprečimo s holističnim protokolom. To so navade, prehrana in dopolnila. Včasih so rekli "za vsako bolezen rožca raste". Hrana danes ni več takšna, kot je bila, prav tako smo začeli v svoje življenje vnašati navade, ki za naše telo niso dobre, kot so npr. ekstremni napori. Zato je še toliko bolj pomembno, da s pravimi dopolnili telo lahko napolnimo s stvarmi, ki jih primanjkuje. Ne spreglejte tokratne oddaje.

NEDELJA

Kako v jesenskem času obnovimo pljuča? S prehrano, navadami in dopolnili. V jesenskem času so namreč pljuča tisti organ, ki potrebuje vso našo podporo. Največ podpore pa lahko damo s pravilno prehrano, kot je fermentirana hrana in zdravimi navadami, kot so sprehod po gozdu, meditacija in sproščene tehnike gibanja.

Ker pa je jesen čas, ko naše telo počasi prehaja v stanje zimskega počitka, moramo tudi v tem času, ko nič več ne raste na vrtu poskrbeti za zadostno količino sadja in zelenjave.