Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

PONEDELJE

Kaj je glifosat? Andrej Komat bo povedal, zakaj je glifosat tako škodljiv in zakaj ga ne bi smeli uporabljati. Vsi pa imate možnost oddati svoj glas v boju proti uporabi tega škodljivega škropiva. V nadaljevanju oddaje pa nekaj o raku. Jelena Dimitrijevič je za Klepet ob kavi pripravila izjemno uporaben in brezplačen priročnik za vse, ki imate potrjeno diagnozo rak. Kakšna je ustrezna terapija in kaj lahko naredimo sami.

TOREK

Tisti, ki nas redno spremljate že veste, da je vsak začetek meseca čas za našo rubriko Zdravje meseca. In tokrat bomo govorili o tem, kateri organ ima v tem mesecu našo pozornost, kako ga krepiti in katero hrano uživati, da ga bomo čimbolj podprli.

Ker so pred vrati prazniki, bomo nekaj minut namenili tudi zdravju med prazniki. S čim se lahko podkrepimo in kaj naredimo, če se malo pregrešimo. Zanimive nasvete sta za vas pripravili Jasmina Kandorfer in Neža Marolt.

SREDA

Kaj je največ, kar lahko naredimo za naše kosti in sklepe? Vsako leto nam kostna masa upada in zato ni čudno, da nas v starosti doleti revma, artritis in druge težave s kostmi in sklepi. Če bi se na starost lahko pripravili že, ko smo mladi, bi to zagotovo naredili s pravilno hrano, pravilnim gibanjem in dodatkom fleks kompleks. Neža Marolt nam je zaupala, kako pravilno skrbimo za kosti in sklepe.

ČETRTEK

Današanja oddaja bo posvečena pljučem. Katera hrana krepi pljuča, katere navade in katera dopolnila? Torej skozi tri holistične stebre. Bo pa v naši oddaji tudi Jožica Bajc Pivec, ki bo pripravila izjemen poparek za pljuča. Veliko stvari najdemo v naravi, a smo žal izgubili stik z njo. Zato je še toliko bolj izjemno, ko nam nekdo ponudi rešitev, ki prihaja iz narave. Ena od naravnih rešitev v boju z zdravimi pljuči je tudi kurkumin. Kakšen je ustrezen za uporabo in kakšen ne - tudi to bomo odgovorili v oddaji Klepet ob kavi.

PETEK

Leto 2024 je leto v številu 8. Kaj nam prinaša številka 8, bo v oddaji povedala Lili Sorum, izjemna numerologinja. Bo to enostavno leto ali nas čaka ogromno sprememb?

V nadaljevanju pa o tem, kako imeti rad sebe. Ponavadi se razdajamo za druge, želimo, da so ljudje okrog nas srečni, nase pa pozabimo. Katere vaje nam omogočajo, da zares vzljubimo sebe. Za konec bo Jasmina Kandorfer povedala tudi, kakšno moč ima datum 21.12, oziroma zimski solsticij.

SOBOTA

Kaj moraš narediti pozimi, da boš zdrav in vitalen celo leto in da ti spomladanska utrujenost ne bo prišla do živega. Jasmina Kandorfer ima odličen in malce nor predlog za vas. Letošnji zimski solsticij, 21.12 poskusite preživeti malce drugače. Kakšne nasvete bo dala Jasmina Kandorfer?

NEDELJA

Kako vsestranska je smola sibirske cedre, ali kot ji rečemo tudi ŽIVICA. Danes vam bo Neža Marolt predstavila načine uporabe za različne bolezni ali stanja. Ste med tistimi, ki spite z nogavicami ali brez? Ali veste, da z nogavicami človek zaspi kar 15 minut hitreje? Več o spanju z nogavicami pa v tokratni oddaji.