Ta teden v oddaji Klepet ob kavi …

PONEDELJEK

V tokratni oddaji boste priča skoraj čudežni ozdravitvi Mateje Žlogar, ki ji je stroka pred več kot 20 leti napovedala 3 mesece življenja … Danes, avgusta leta 2022 pa je še vedno čila in še kako živa. Zaupala bo svojo navdihujočo življenjsko zgodbo in pojasnila, v kakšen svet verjame. Za konec pa še nekaj ključnih priporočil za ženske v predmenopavzi oz. menopavzi.

TOREK

Najpopolnejšo nego in barvo las lahko dosežete povsem naravno – doma, v svoji lastni kopalnici – in to brez škodljivih kemikalij, ki jih vsebujejo konvencionalni preparati za lase. Sonja Velikanje Gostimir razkriva, kako izgledajo naravni vrhunski tretmaji za zdravo lasišče in krepke lase. V drugem delu pa ne zamudite najbolj ključnih informacij o organu, ki bi ga morali čistiti najmanj dvakrat letno (ter obvezno po vsaki infekciji oz. gripi).

SREDA

V času športanja, stresa ali strahu srce hitro bije in to ni nič neobičajnega. Kdaj pa je pospešeno bitje srca lahko velika težava? O vzrokih za prekomerno bitje srca in ukrepih, ki jih lahko storite že danes, sta govorili dr. Urška Videmšek in Anita Obradović. Nadaljujemo s kratkim povabilom na septembrski postni vikend, za konec pa še nekaj besed o telesnih procesih, ki se uravnovesijo, ko vase vnesemo dovolj kvalitetne “zelene moči”.

ČETRTEK

O zdravilnih učinkih posta na telo sicer pričajo številne raziskave, a post bi bilo smiselno opredeliti še malo širše – postenje namreč vpliva tudi na um, ustvarjanje vizij in spremembe v zavesti. Ne zamudite kratkega povabila na septembrski postni vikend. Sledi priprava sladice, ki bo obnovila zaloge omega-3, za konec pa pozor vsi, ki se soočate z diagnozo diabetes! Dr. Urška Videmšek bo delila smernice, kako lajšati ali celo povsem odpraviti sladkorno bolezen.

PETEK

Da bi bil naš trening še bolj učinkovit, ne rabimo beljakovinskih/proteinskih praškov! Svojo beljakovinsko bombo si lahko pripravimo v svoji kuhinji. Pri projektu “regenerirajmo in nahranimo mišice” nam je pomagala Barbara Radojlovič – pripravljali smo takose s tofujem in avokadom. Sledi pogovor z revolucionarnim Goranom Tasićem, ki bo razkril, kakšna je evolucija človeške avre, za konec pa izveste še najbolj bistvene, a malokrat slišane, nasvete, kako regenerirati kosti s hrano, navadami in dopolnili. Kakšno vlogo ima famozni kalcij? So D3, K2 in magnezij enako (ali celo bolj) pomembni? Kako ključna sta dobra kondicija želodca in proizvodnja lastnega kolagena? Kakšno vlogo igra zakisanost ter kateri so tisti ključni dejavniki tveganja za krhkost kosti?

SOBOTA


Montessori pedagoginja Suzana Veselič bo v tokratni oddaji pojasnila, kaj sama vidi kot največje prednosti montessori pedagogike, zakaj je prvih sedem let življenja ključnih, katere izkušnje omogočiti otroku v predšolskem obdobju in s tem ga obogatiti za vse življenje, kako z ustreznim gibalnim razvojem vplivati na boljši razvoj možganov ter kako v praksi slediti načelu “vzgojo prilagajati otroku”. Sledi pogovor z Anito Obradović o 8 vidnih znakih, ki kažejo, da so ledvice v težavah, za konec pa zaupamo še ultimativne ukrepe za zdravje prostate. Z uživanjem katere vrste živil lahko moški zmanjšajo tveganje za povečano prostato za 32 %?