Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

Ekipa oddaje Klepet ob kavi je za ta teden pripravila kup zanimivih vsebin - od skrivnosti ženskega orgazma do obsedenosti otrok s cvrtjem, recept za boljši spanec in vse o mikrobiomu.

PONEDELJEK

Ste vedeli, da kar 22% žensk v življenju še ni izkusilo orgazma. A marsikatera ženska se niti ne sekira, če je temu tako. Dejstvo pa je, da je travma transformirana tudi v našo ženstvenost, torej v vagino. Telo je naravno opremljeno za sproščanje travme in stresa. Jasmina je v oddaji povedala, da tako, kot imamo točke na obrazu jih imamo tudi na penisu in vagini. Transformirajte svojo potlačeno travmo in osvobodite svojo seksualno energijo.

Zakaj so otroci (in odrasli) obsedeni s pomfrijem in drugim cvrtjem? Pri neustrezni toplotni obdelavi krompirja in žit se v živilih tvori akrilamid. To je snov oziroma kemikalija, ki nastane pri obdelavi živil pri visoki temperaturi, na primer pri cvrtju. Obstajajo pa triki, ki omogočajo bolj zdravo pripravo ocvrte oziroma obdelane hrane.

TOREK

Kaj podariti decembra, da ne zapravimo preveč denarja? Za darila namreč povprečen Slovenec porabi več kot 150 eur. Zakaj ne bi obdarili raje z nečim osebnim in v darilo vložili našo energijo. Anita Ferlin, nam bo povedala in predstavila kar nekaj možnosti za darila, ki prihajajo iz kuhinje. In sicer mešanica čajev, čokolada z okusom, praline, home made krekerji, skodelica za zajtrk, in še mnogo drugih možnosti. Poglejte oddajo in najdite najboljše darilo za vaše bližnje. Naslednje leto, bodo petelini doživeli razcvet, podgane pa čaka možnost dodatnega zaslužka. Kaj vse čaka druga znamenja si poglejte v oddaji, saj je Darja poglobljeno povedala, kje so plusi in kje znajo biti težave za vsakega posebej.

SREDA

Kaj postreči v decembru, ko te presenetijo obiski? Nekaj na hitro, pa da ne obteži želodec. Jedi z malo ogljikovih hidratov, so popolne za tak obrok. Blaž in Anita sta pripravila Marinirane sirove kocke, ki ne vsebujejo težkih ogljikovih hidratov in so pripravljene zelo hitro. Kaj pa Anita, bivša masterchefovka, na hitro pripravi svojim gostom doma, pa boste izvedeli v oddaji.  Danes bomo govorili tudi o hormonih, kajti tudi na hormone vpliva naš mikrobiom, naše črevesje, ki je temelj zdravja.

ČETRTEK

Kakšne so alternative, v mesecu decembru, da zužijemo čimmanj sladkorja, pa se vseeno malo pocrkljamo. Vsi tisti, ki ste se odločili spremljati program 30 dni brez sladkorja, boste sedaj prišli na svoj račun. Anita Ferlin nam bo skuhala odlično kvinojo v kokosovem mleku z dodatkom jabolka s cimetom. Veseli december je lahko sladek tudi brez dodatkov belega sladkorja. Kako najbolj presenetiti ljubljeno osebo. Moški definitivno ne boste zgrešili, če ženski, oziroma vama kupite mandarinki. Mandarinki sta Feng Shui pripomoček, ki vama lahko pomaga pri vajini ljubezni. Tudi če ste samski vam to lahko pomaga pri tem, da boste našli pravo ljubezen. Od nekdaj so verjeli, da imajo meteoriti in kristali zdravilne lastnosti, saj na naš planet padajo z neba. Hipokrat je trdil, da medicina temelji na treh osnovah: nož, rastline in beseda. Paracelsus je temu dodal še kamne. Zlasti dragoceni v zdravilstvu so bili meteoriti. Zvezdni kamni imajo neverjetne lastnosti.

PETEK

Kaj je tisto, kar najbolj pomaga, da dnevni stres pustimo za seboj in se pripravimo na spanje. Danes nam bo Anita Ferlin pokazala odličen recept za lažji spanec. In sicer zlato mleko, ki vsebuje rastlinski napitek, kurkumo, ščep popra, ingver in cimet. Sestavine, ki pogrejejo. Prav tako banana pozitivno vpliva na spanje, zato je bananino mleko tudi ena od možnosti napitka pred spanjem.

Kakšna je energijska napoved za leto 2023? Kaj prinaša numerološko leto 2023v številu 7?

SOBOTA

Orgonit je energijski transformator, ki čisti slabe energije prostora in ga napolni s svežo življenjsko energijo. Sočasno prečisti avro, ščiti pred negativnimi energijami drugih ljudi oz. energijami iz nefizičnih ravni. Nov orgonit vsebuje citrin, jaspis, ametist in turmalin. Na kaj vse deluje in predvsem kako deluje, si poglejte v oddajiPri urejanju hormonov je nujno potrebno urediti tudi mikrobiom. Zakaj je temu tako pa boste izvedeli danes.

NEDELJA

Kako najbolj presenetiti ljubljeno osebo. Moški definitivno ne boste zgrešili, če ženski, oziroma vama kupite mandarinki. Mandarinki sta Feng Shui pripomoček, ki vama lahko pomaga pri vajini ljubezni. Tudi če ste samski vam to lahko pomaga pri tem, da boste našli pravo ljubezen. Od nekdaj so verjeli, da imajo meteoriti in kristali zdravilne lastnosti, saj na naš planet padajo z neba. Hipokrat je trdil, da medicina temelji na treh osnovah: nož, rastline in beseda. Paracelsus je temu dodal še kamne. Zlasti dragoceni v zdravilstvu so bili meteoriti. Zvezdni kamni imajo neverjetne lastnosti. Poglejte si kako se lahko izognete bolezni, če si dvakrat letno očistite jetra in črevesje. Mikrobiom ima čudežne lastnosti, ki zajemajo vse generacije, od otrok do starejših. Več o njem pa v oddaji.